Šaulių sąjunga gaus dar daugiau milijonų, todėl geriau galės ruoštis gynybai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/sauliu-sa... 2023-12-21 15:12:00, skaitė 676, komentavo 3

Šaulių sąjunga gaus dar daugiau milijonų, todėl geriau galės ruoštis gynybai

Krašto apsaugos ministerija ir Lietuvos šaulių sąjunga (LŠS) gruodžio 20 d. pasirašė biudžeto lėšų naudojimo sutartį.

„Nuoseklus finansavimo didinimas užtikrina ne tik augančio sąjungos narių skaičiaus kokybišką integraciją, bet ir suteikia galimybę šauliams įgyvendinti savo strateginius tikslus, prisidėti stiprinant visuomenės atsparumą, skatinti pilietiškumą, patriotizmą ir populiarinti karo tarnybą“, - skelbia Krašto apsaugos ministerija.

Kitais metais skiriamas finansavimas didės nuo 10,8 mln. eurų iki 13,6 mln. eurų.

„Šauliai yra itin svarbūs ne tik stiprinant pasiruošimą gynybai tiek ginkluotai, tiek neginkluotai, bet gali sėkmingai remti ir civilines institucijas taikos metu. Norime, kad organizacija visapusiškai stiprėtų, todėl kitais metais finansavimas Lietuvos šaulių sąjungai dar labiau didėja. Jų suplanuoti įsigijimai ir bendros veiklos tikimės prisidės prie šaulių organizacijos plėtros“, - pasakė Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas.

Kitais metais daug dėmesio bus skiriama visapusiškam Lietuvos šaulių sąjungos stiprinimui.

„Didinamas LŠS finansavimas bus naudojamas rengti organizacijos narius ir visuomenę pilietiniam pasipriešinimui, jaunimo pilietiniam ugdymui, kovinių šaulių būrių ir komendantinių LŠS ginkluoto pasipriešinimo vienetų rengimui ir aprūpinimui“, - informuoja Krašto apsaugos ministerija.

Siekiant užtikrinti efektyvų LŠS veiklos organizavimą ir užduočių įgyvendinimą bus finansuojamas didesnis etatų skaičius organizacijoje, tam skiriant 200 tūkst. eurų.

Pilietiškumo ugdymui ir jaunųjų šaulių veikloms kitais metais Krašto apsaugos ministerija skiria 2,5 mln. eurų.

„Bus tęsiamas 2022 m. inicijuotas Krašto apsaugos ministerijos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir Lietuvos šaulių sąjungos bendradarbiavimas, kurio pagrindu Lietuvos šaulių sąjunga organizuoja trijų dienų Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursus devintų klasių moksleiviams. Vien šiemet šį kursą išklausė 8337 Lietuvos devintokai arba 397 devintokų klasės. Kitais mokslo metais numatyta, kad Lietuvos šaulių sąjungos organizuojamas Pilietiškumo ir gynybos įgūdžių kursas įtrauks visus šalies devintokus“, - praneša Krašto apsaugos ministerija.

Vienas svarbiausių ateinančių metų prioritetų LŠS finansavime yra karinis šaulių rengimas – tam numatyta 5 mln. eurų. Įsigyjant ryšių įrangą, ginkluotės atsargas, šaudmenis ir termovizorius bus užtikrintas geresnis kovinių šaulių būrių ir komendantinių LŠS ginkluoto pasipriešinimo vienetų aprūpinimas, stiprinama sąveika su Lietuvos kariuomene pratybų metu.

Atskleidžiama, kad 2024 m. Lietuvos šaulių sąjunga pasirengusi tęsti jau pradėtas veiklas, stiprinti organizaciją, pritraukti naujų narių, tęsti pasirengimą ginkluotai valstybės gynybai, rengti šaulius ir visuomenę neginkluotam pilietiniam pasipriešinimui.