Nausėda: turime visomis išgalėmis remti Ukrainą ir įgyvendinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/nausedatu... 2023-12-14 16:18:00, skaitė 781, komentavo 8

Nausėda: turime visomis išgalėmis remti Ukrainą ir įgyvendinti sankcijas Rusijai ir Baltarusijai

Gerovės valstybės kūrėjas, Sąjūdžio laikais įstojęs į TSRS komunistų partiją ir taip iš jos ir neišstojęs, Gitanas Nausėda Briuselyje dalyvavo ES ir Vakarų Balkanų šalių viršūnių susitikime.

Kreipdamasis į ES ir Vakarų Balkanų šalių vadovus valstybės lyderis pabrėžė, kad „Lietuva palaiko aktyvesnį ES įsitraukimą regione“.

„Norint glaudesnio bendradarbiavimo yra būtina Vakarų Balkanų pozicijų sinchronizacija su ES užsienio ir saugumo politika“, - pasakė Lietuvos vadovas.

Jis kvietė Vakarų Balkanų valstybių lyderius įgyvendinti ES sankcijas Rusijai ir Baltarusijai bei užkirsti kelią sankcijų apėjimui.

„Jeigu norime taikos ir stabilumo Europoje, turime visomis išgalėmis remti Ukrainą. Nesustabdžius Rusijos agresijos Ukrainoje, Europos lauks nauji Rusijos bandymai įžiebti konfliktus ir kurstyti nesantaiką kaimyninėse šalyse, įskaitant Vakarų Balkanus“, - informavo G. Nausėda.

Politikas taip pat informavo, kad „Lietuva palaiko plėtros procesą į Vakarų Balkanų šalis, paremtą reformų įgyvendinimu, ypač kovos su korupcija, teisės viršenybės, teismų nepriklausomybės srityse“.