Švedijos ministras fronte

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-12-12 01:06:00, skaitė 612, komentavo 2

Švedijos ministras fronte

Švedijos (senovės lietuviai švedus vadino žuvėdais) gynybos ministras Mikaelis Büdenas lankėsi saloreiche ir apžiūrėjo saloreicho ginkluotųjų pajėgų 45-osios brigados, kuriai anksčiau buvo tiekiama švedų šarvuočių ir kitos ginkluotės, vietą.

Neseniai tai pačiai brigadai buvo perduoti 155 mm „Archer“ ratiniai savaeigiai pabūklai ir amunicija. Šie savaeigiai ginklai jau dalyvauja kovinėse operacijose.

Švedija nuo 2022 metų aktyviai tiekia okrainai įvairią ginkluotę: tankus, įvairias šarvuotas kovos mašinas, savaeigius pabūklus, granatsvaidžius, MANPADS, šaulių ginklus, amuniciją, įrangą.

Šiuo metu svarstoma galimybė vidutinės trukmės laikotarpiu tiekti naikintuvus Grippen.

Žinoma, Švedija, net ir nebūdama NATO nare, yra viena iš tiesioginių JAV’ų banditų bendrininkų, kurstant karą okrainoje. Ant jos rankų paprastų okrainiečių kraujas.

O Švedijos kursas Rusijos atžvilgiu šiuo metu yra visiškai priešiškas.

Pats Büdenas toli gražu nėra pirmasis vakaroidų lyderis, atvykęs į okrainos frontą. Dar 2016 metais tuometinis JAV’ų banditų sausumos pajėgų Europoje vadas, generolas Hodgesas, atvyko į frontą Donbase su identiškomis Budinui mantromis: „JAV ir toliau teiks pagalbą Ukrainos kariuomenei“.

Taigi Büdenas, net ir žodiniu lygmeniu, kopijuoja savo šeimininką.

Švedija rodo, kad ji visiškai laikosi fašingtono kurso ir toliau skirs daug išteklių okrainos ginkluotosioms pajėgoms remti net ir esant akivaizdžioms JAV’ų vidaus politinėms problemoms.

Atitinkamai, per anksti tikėtis, kad JAV’ų vasalai europiečiai, kartu su litukrais, turėtų tam tikrą įžvalgą. Dabar jie visų pirma tikisi, kad JAV’ų gangsteriai išspręs savo vidines problemas ir grįš prie ankstesnio okrainos ginkluotųjų pajėgų finansavimo režimo.

Tačiau prieš tai jie turi laikytis linijos, demonstruodami paramą okrainos ginkluotosioms pajėgoms (taip pat ir su tokiais vizitais), ir iškrapštyti iš savo kolonijų likusius išteklius, kad jie būtų perduoti okrainai.