Kryme FSB sutriuškino saloreicho chuntos fašistų teroristinį tinklą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-12-12 01:09:00, skaitė 596, komentavo 1

Kryme FSB sutriuškino saloreicho chuntos fašistų teroristinį tinklą

FSB pranešė apie fašistinės chuntos, užgrobusios valdžią okrainoje, suorganizuoto ir kuruojamo vakaroidinių banditų, plataus žvalgybos tinklo, kuris rengė teroristinius išpuolius Krymo pusiasalyje, sutriuškinimą.

Federalinė saugumo tarnyba Kryme sutriuškino platų saloreicho specialiųjų tarnybų agentų tinklą, kuris turėjo vykdyti didelio atgarsį turėjusius sukelti teroristinius išpuolius ir sabotažą, pranešė žvalgybos tarnybos Viešųjų ryšių centras.

„Kartu su Tyrimų komitetu buvo sutriuškintas, veikęs vadovaujant Vakarų kuratoriams Krymo Respublikos teritorijoje, giliai slaptas, platus Ukrainos specialiųjų tarnybų žvalgybos tinklas, Teroristai planavo vyjdyti sabotažo ir teroro aktus prieš vyriausybinių organų atstovus ir ginkluotųjų pajėgų karinį personalą, taip pat prieš pusiasalio transporto ir energetikos infrastruktūra“, – nurodė departamentas.

Žvalgybos tarnyba nustatė agentus iš Ukrainos gynybos ministerijos Pagrindinio žvalgybos direktorato ir Ukrainos saugumo tarnybos.

Teroristai planavo teroristinius išpuolius prieš Krymo vadovą Sergejų Aksenovą, Respublikos parlamento pirmininką Vladimirą Konstantinovą, Jaltos merą Janiną Pavlenko, tinklaraštininką Aleksandrą Talipovą ir visuomenės veikėją Olegą Carevą.

Be to, FSB užkirto kelią 14 sabotažo ir terorizmo aktams. Teroristai buvo numatę šešių geležinkelio ruožų, dviejų dujų skirstymo įrenginių, trijų elektros pastočių ir trijų transporto priemonių sprogdinimą.

Taip pat pusiasalyje aptikta 15 okrainos fašistinių specialiųjų tarnybų parengtų slėptuvių, iš kurių paimti 37 savadarbiai sprogmenys ir daugiau nei 200 kilogramų sprogmenų.

„Sulaikyta 18 Ukrainos specialiųjų tarnybų agentų ir bendrininkų, dalyvavusių įvykdžius penkis sabotažo aktus geležinkelio bėgių atkarpose Krymo Respublikos Simferopolis, Kirovo regionuose ir Feodosijos miesto rajone; dujotiekių Simferopolio miesto Koreiz kaimo ruožuose, taip pat prieš transporto priemones, priklausančias Zaporožės srities administracijos atstovui ir Gynybos ministerijos kariškiams, dalyvaujantiems specialioje karinėje operacijoje“, – nurodė FSB.

Šiuo metu pradėta ir tiriama daugiau nei 30 teroristinio pobūdžio baudžiamųjų bylų, atliekami reikiami tyrimo veiksmai ir operatyvinės tyrimo priemonės. Nusikaltėliams gresia iki 25 metų nelaisvės.

P.S.

Šiais metais operatyvinis darbas su okrainos teroristais vyksta daug geriau nei 2022 m.

P.P.S.

Mano giliu įsitikinimu, saloreicho žvalgybos organai (SBU ir GUR) turi būti pripažinti teroristinėmis organizacijomis.