Neskelbiama, ką istorinio pokalbio metu Moldovos prezidentė pasakė Nausėdai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/neskelbia... 2023-12-09 18:08:00, skaitė 689, komentavo 3

Neskelbiama, ką istorinio pokalbio metu Moldovos prezidentė pasakė Nausėdai

Gerovės valstybės kūrėjas Gitanas Nausėda, iki šiol neatsimenantis, ar išstojo iš TSRS komunistų partijos, ar neišstojo, Gitanas Nausėda telefonu kalbėjosi su Moldovos Prezidente Maia Sandu.

Lietuvos ir Moldovos vadovai aptarė Moldovos eurointegracijos procesą.

Per pokalbį valstybės lyderis akcentavo nuoseklią Lietuvos paramą Moldovos integracijai į Europos Sąjungą.

„Šalis padarė didelę pažangą įgyvendinant reformas ir Europos Komisijos rekomendacijas, tačiau būtina ir toliau dėti visas pastangas siekiant progreso, nes nuo jo priklausys šalies eurointegracijos greitis ir sėkmė“, - pagyrė Moldovą G. Nausėda.

Pasak vyriškio, „Moldovai ypač svarbu demonstruoti pažangą vykdant teisingumo sistemos reformą, kovojant su korupcija ir oligarchais“.

„Lietuva yra pasirengusi ir toliau dalintis patirtimi siekiant padėti Moldovai stiprinti reikiamus gebėjimus Europos integraciniame kelyje“, - atskleidė G. Nausėda.

Jis taip pat priminė, kad „kitą savaitę vyksiantis Europos Vadovų Tarybos susitikimas – itin svarbus tiek Moldovos, tiek Ukrainos eurointegracijos ateičiai“.

„Būtina pasiekti ES vadovų sutarimą dėl šių šalių stojimo į ES derybų pradžios be jokių papildomų sąlygų. Tai yra geopolitinės reikšmės sprendimas, svarbus visai Europai. Turime pademonstruoti politinę valią ir žengti link didesnės ir stipresnės ES“, - nurodė G. Nausėda.

Ką Gerovės valstybės kūrėjui pasakė Moldovos prezidentė ir ar ji irgi pagyrė Lietuvą už pažangą, Prezidentūra neskelbia.