Gitanas Nausėda sieks antros kadencijos

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/12/07/gi... 2023-12-08 22:04:00, skaitė 701, komentavo 2

Gitanas Nausėda sieks antros kadencijos

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį paskelbė esąs nusiteikęs ir pasiryžęs tęsti pradėtus darbus ir sieksiantis antros kadencijos.

„Aš dalyvausiu Lietuvos Respublikos prezidento rinkimuose 2024 metų gegužės mėnesį ir aš tikiuosi, kad Lietuvos žmonės man suteiks tvirtą pasitikėjimo mandatą, tokį, kokį suteikė 2019 metais“, – spaudos konferencijoje sakė Gitanas Nausėda.

Paskelbęs sprendimą ateinančiaus metais dalyvauti rinkimuose G. Nausėda vardijo nuveiktus darbus kartu pabrėždamas, kad vis dar esama ir nebaigtų darbų.

Savo galimybių rinkimuose Prezidentas sakė nevertinsiantis.

„Savo šansų aš nevertinsiu ir manau, kad mes turime atiduoti sprendimą į Lietuvos žmonių rankas, jie yra mūsų teisėjai, jie išneša tą verdiktą. Aš darysiu viską, kad mano rinkimų kampanija būtų santūri, galėčiau koncentruotis tiems darbams, kuriems esu pašauktas ir kuriems daviau konstitucinę priesaiką dar 2019-aisiais. Manau, kad tai yra įmanoma suderinti“, – kalbėjo Prezidentas, teigdamas, kad reikia gerbti visus kandidatus, nes kiekvienas iš jų ateina su savo matymu, savomis idėjomis ir vizijomis.

Šiuo metu apklausose Gitanas Nausėda yra įvardijamas kaip vienas ryškiausių kandidatų užimti šalies vadovo postą dar vienai kadencijai.