R. Čepaitienė. Kriminalinė koalicija ėmėsi lietuvybės „optimizacijos“

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/11/22/r-... 2023-11-24 17:15:00, skaitė 765, komentavo 2

R. Čepaitienė. Kriminalinė koalicija ėmėsi lietuvybės „optimizacijos“

Sudėliokime taškus ant „i“. Šiandien,lapkričio 22 d. Apeliacinis teismas, šalia kitų teisiamųjų, kaltu korupcija pripažino ir Lietuvos Liberalų sąjūdį bei skyrė jam pusės milijono dydžio baudą.

LLS vadovaujanti seimo pirmininkė (neaiškios tautybės okupanto anūkė, KGB rezervisto dukra, dalyvavusi šachmatų varžybose Rusijoje už Rusijos klubus jau po Krymo okupacijos) šio sprendimo išvakarėse paskelbė planą pertvarkyti visas už lietuvių kalbos, paveldo, etnokultūros ir t. t. išsaugojimą atsakingas institucijas, jas sujungiant po vienu stogu, kas, atsižvelgiant į tokių reorganizacijų patirtį, veikiausiai reikštų jų darbuotojų, teisių ir išteklių ženklų apkarpymą.

Žodžiu, dabar jau oficialiai kriminalinė koalicija ėmėsi lietuvybės „optimizacijos“, kaip kad anksčiau, anoje kadencijoje, tai darė nūnai laisvūnas tuometinis VU rektorius (kalbama, irgi turintis artimųjų triraidėje organizacijoje), „pertvarkos“ būdu iš esmės sunaikindamas svarbiausią pasaulyje lituanistikos tyrimų centrą ir išsklaidydamas jo tyrėjų pajėgas.

O dabar šiame smagiame darbe, matyt, ledlaužio vaidmuo skirtas tokiai vienai rašytojai iš paties Londono, labai mėgstančiai iš savo aukštybių auklėti mus – atsilikėlius ir nepažangius. Kas, kad jos pateikiamų argumentų lygis verčia griebtis už galvos bet kurį, dar pamenantį vidurinės mokyklos lietuvių kalbos ir istorijos kursą.

Teta rašytoja viską išmano geriau, nes mat gyvena užsienyje! O ten gyvenant spjaudyti ant lietuvių ir lietuvybės, kaip žinia, ne tik madinga, bet ir naudinga – nevienas tokiu būdu ir Nac. premiją jau užsidirbo, tad ko nepamėginus pakartot?

O yra dar ir kitas fenomenas, kai tai daro koks nors tūlas Lietuvoje gyvenantis užsienietis. Ir nors jo Tėvynėje dabar vyksta karas, šiam, taip mėgstančiam glianciniuose žurnaluose su automatu fotografuotis veikėjui, smagiau ne važiuoti jos ginti, bet, saugiai tupint Lietuvoje, soc. tinkluose kiekvieną, jam nepatikusį, išvadinti „defektu“.

Įdomiai čia išeina – naciai per karą naikino jo tautiečius, paskelbę juos parazitais ir defektais. Tai, matyt, buvusiam Šimašiaus patarėjui, kandidatavusiam su liberalais, jie yra autoritetai? Tačiau, pamėginęs atmokėti ponui jo moneta jau būtum didžiausias „antisemitas“ ir „nacis“…

Taigi, apibendrinkime. Oficialiai pripažinta kriminalinė koalicija, sudaryta iš korumpo-pedo-narko partijų, mus dar valdys metus ir per tą laiką lietuviškomis pavardėmis prisidengę neaiškūs veikėjai dar spės daug ką nuveikti iš vidaus griaudami šią šalį, jos ekonomiką ir kultūrą, jei tik piliečiai jiems tai leis daryti savo miegojimu bei abejingumu viešiesiems reikalams.

Jie akivaizdžiai skuba, nes užsakovai jau spaudžia, o ir laiko lieka vis mažiau. Tačiau likęs laikas prieštaringas – viena vertus, žūtbūt reikia įvykdyti prisiimtus įsipareigojimus, tačiau, kita vertus, norisi prie lovio likti ir ateityje, o tam būtina vengti erzinti ar šokiruoti dar abejojančius, už ką balsuoti, rinkėjus…

Spėčiau, kad jų stumiami sprendimai bus vis radikalesni, o priemonės jiems įgyvendinti – vis ciniškesnės ir brutalesnės, tuo pačiu vis intensyvinant ir propagandinės miglos debesis, kurių vienu tokiu, matyt, galima būtų laikyti ir naująjį Anūko klyksmą „rusai puola“, kai per praėjusius būnant valdžioje metus nebuvo nei piršto pajudinta šalies saugumui sustiprinti, tik žaista įsijautus į pasakų herojaus – drakonų nugalėtojo – personažą.

Ir už ką mums visa tai? Už baimę, abejingumą ir kvailumą. Nekitaip.