A. Navys, M. Sėjūnas. Kiek kruvinos yra pasakos vaikams, kurias Lietuvoje ant ledo numatyta sekti per Kalėdas?

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/11/21/a-... 2023-11-22 16:29:00, skaitė 839, komentavo 4

A. Navys, M. Sėjūnas. Kiek kruvinos yra pasakos vaikams, kurias Lietuvoje ant ledo numatyta sekti per Kalėdas?

Gruodžio 26 d. Vilniaus Pramogų arena vaikams ir jų tėveliams pasakos ledo pasaką „Coliukė“. Tačiau panašu, kad pasakotojai galėtų būti kiek kitokios pasakos – „Maša i medved“ sekėjai.

Pasakos apie gerąją mešką Rusiją ir jos didvyrius karius, deginančius, prievartaujančius, žudančius ir griaunančius Ukrainą.

Renginio rengėjus, kaip nurodyta JK registrų centre, yra Showlife Ltd, kurio vienintelis savininkas ir vadovas yra Julianas Tkačiovas, prisistatantis lietuviu.

Atviruose šaltiniuose galima rasti, kad ponas Julianas turi ne vieną, o kelias įmones Lietuvoje, pvz. UAB Transenergija, UAB JT Company, MB Šou, MB Koncertas. Showlife LTd, kaip matyti iš JK registrų centro, yra įkurta š.m. birželį, matyt, planuojant pasakų veiklą.

Bet grįžkime prie konkrečios pramogos ant ledo. Be kitų Latvijos sportininkų, joje mūsų vaikučiams pasakų vertybes diegs ir „ledo šou menininkas“ Jevgenijus Pliušenko.

Pastarasis yra tokios Janos Rudkovskajos vyras. Apie šią porą iki Rusijos įsiveržimo į Ukrainą itin mėgo rašyti kai kurie mūsų portalai.

Jana Rudkovskaja gi Rusijoje yra žymi tuo, kad kartu su savo vyru ir sūnumi rengia patriotinius ledo šou, kuriuose Jevgenijus smagiai sau čiuožia pagal Z ir V šlovinančias dainininkų dainas.

Jų šou „Čempionų sąjunga“ iš Rusijos fiurerio Putino fondo, „Dožd“ duomenimis, jau vykstant agresyviam Kremliaus karui Ukrainoje, gavo 50 mln. rublių dotaciją.

Gal ir nedaug, kai pagalvoji, viso labo tik apie 0,5 mln. eurų. O gyvenimas natovskoje supuvusio kapitalizmo labusų šalyje yra brangus reikalas. Kaip ir Latvijoje.

Beje, Jevgenijus Pliušenko yra ne tik gabus čiuožėjas, kurį remia pats Rusijos vladyka, bet ir iškalbingas oratorius.

Dukart olimpinis dailiojo čiuožimo čempionas per „šventinį“ koncertą „Lužnikuose“, skirtą Krymo okupacijos 8-oms metinėms paminėti, gyrė taip vadinamus Rusijos karius, „dalyvaujančius specialioje Donbaso gynimo operacijoje“. Sportininkas-pasakorius tada pažymėjo, kad Rusijos teroristams nelengva, bet jie susitvarkys.

„Turime susivienyti ir palaikyti savo kariuomenę. Vaikinams ohoho, ohoho, kaip sunku. Bet mes nugalėsime“, – sakė ledo virtuozas interviu televizijos kanalui „Zvezda“.

Šalia jo žybėjo ir kitos teroristinės valstybės žvaigždės: Lietuvoje nepageidaujamas Grigorijaus Lepsas, Polina Gagarina, Nikolajus Rastorgujevas ir grupė „Liubė“ bei kiti Kremliaus fiurerio šlovintojai.

Bet juk „miano“ ir karo maišyti nevalia? Palikite sportą sportininkams, dažnai girdime iš Kremliaus ruporų lūpų. Regisi, Lietuvoje ši mintis ypač gaji ir nuolat randa pritarimą.

Panem et circenses!

Ir visai nesvarbu, kad ir duona, ir reginiai, sutepti krauju.

A. Navio ekrano nuotraukos