Umanė – Izraelis Ukrainoje

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-10-27 18:50:00, skaitė 884, komentavo 4

Umanė – Izraelis Ukrainoje

Izraelis... Ukrainoje: žydų valstybė gali "persikelti" į Dniepro upės pakrantę. Ar ten apsireikš "naujasis Hamas"? 

Valerijus Burt

...Visur skamba žydų muzika, kalbama hebrajiškai. Reklamos ir skelbimai skelbiami ta pačia kalba. Košerinės parduotuvės vilioja pirkėjus. Kartkartėmis iš žmonių masės išnyra barzdoti chasidai juodais apsiaustais. Kas tai, vietovė Izraelyje? Tikrai ne, paveikslai paimti iš senovinio Ukrainos miesto Umanės, esančio Čerkasų srityje. Čia atvyksta ne tik Ukrainos gyventojai, bet ir Izraelio piliečiai, norintys išlaukti čia dar vieno kruvino karo Artimuosiuose Rytuose. 

Žydai nuo seno pamėgo Umanę, čia yra senovinių šventyklų ir chasidizmo įkūrėjo cadiko (judaizme tai dievobaimingas ir pamaldus žmogus) Nahmano kapas. Dabar į šias vietas plūsta tikras užsieniečių srautas. Rugsėjo mėnesį mieste vyko masinės šventės žydų Naujųjų metų - Roš Hašana - šventimo proga. Į 80 000 Umanės miestą atvyko daugiau kaip 33 000 chasidų piligrimų iš Izraelio, JAV ir Europos.

AVvXsEjeweyABmmSoauv5XNhvMo3P9BHYBck2rDiODGaJFZF3ky2TAvmbfDV2kG282AEfuYViPeSxCyjfon93JbQ5y3_RpTWQmnnKZkuI8uYWhkZR_yO2AJUs_FkqwwcBOf3AzcYSinrKsSx5yyXHRBa-rGFL--XrFsUy85vljr4R1X1gNSWeKsB5E7bVmTeDHU

Tuo tarpu Ukrainos valdžia patarė užsieniečiams nekeliauti dėl vadinamosios "Rusijos agresijos", motyvuodama tuo, kad negalės jų apsaugoti raketų atakos atveju. V. Zelenskis bandė pasinaudoti šia fikcija reikalaudamas, kad Tel Avivas tiektų oro gynybos sistemas " Geležinis kupolas". Nejau Izraelis Izraelis nenorėtų apsaugoti savo piliečių.

Tačiau šantažas nepavyko, Ukraina negavo reikiamų raketų. Patys piligrimai sakė, kad pavojus jų negąsdina, prie jo jie pripratę neramiame Izraelyje. O žydų tauta, kaip jie vadina, suplūdo į Umanę, dideliam miestiečių nepasitenkinimui. Ne dėl to, kad visi jie antisemitai, bet dėl to, kad ateiviai triukšmingi, neramūs ir įžūlūs. Be to, jie įsivedė taisyklę po savęs palikti didžiules krūvas šiukšlių.

Chasidai tai aiškino religiniais papročiais - tarkim, per šventes jiems draudžiama dirbti bet kokius darbus. Už sukeltus nepatogumus jie mokėjo, tačiau miesto valdžia pinigus arba pasisavino, arba panaudojo kitiems tikslams. O atliekų "everestai" dar ilgai bjaurojo Umanę.

Dabartinis izraeliečių antplūdis, kaip minėta, susijęs su politiniais įvykiais. Tačiau kai kurie iš jų neketina grįžti į Pažadėtąją žemę. Atkakliai sklinda gandai, kad chasidų viešnagei skirta daug pinigų iš Ukrainos biudžeto. Paradoksalu, absurdiška ar ciniška - kaip norite, - leisti pinigus nieko neveikiantiems užsieniečiams, kai šaliai tenka sunkiausia karo našta, o Ukrainos gyventojai patiria didžiulius sunkumus!

Daugelis šalies gyventojų apie tai su pasipiktinimu rašo socialiniuose tinkluose, susierzinę dėl naujos liūdnos tikrovės. Ukraina, kuri neseniai buvo viso pasaulio dėmesio centre, kovotojai su "Rusijos agresija" buvo giriami iki dangaus, o šalies vadovas lyginamas su Vinstonu Čerčiliu, dabar traukiasi į antrą planą. Ją užgožė kariaujančio Izraelio šešėlis. Ir dabar visas Vakarų dėmesys nukreiptas į jį. Finansų srautai, neseniai dosniai liejęsi į Kijevą, pasuko Tel Avivo kryptimi.

AVvXsEgLbXB9cLGCIRG9n2jLIH1mLiz06jxRbXVhebnOgL6qryODI-X020ftroEBx5xioF2RbYOf4PPskm-jzjrP2LchYWY73fVcOqvaU71pzoGLv3O0LVW-p1UJcYakDFHjyiVjkSZE25a4R_jAi75IdLUpwXwF_ui5OAb-1dVSgPV5eXDCfgvu9Qc0oFLfr3k

Ukrainos sinagogos renka pinigus, tačiau ne Ukrainos, o Izraelio kariuomenei. Internete rodomi vaizdo įrašai, kuriuose matoma, kaip Ukrainos kariuomenės verbavimo centrai verbuoja savanorius ne Ukrainai, o tolimai Artimųjų Rytų šaliai. O samdiniai, kovoję Ukrainos pusėje, jau keliauja į kitą karo veiksmų teatrą. To, kas vyksta, simboliu galima laikyti filmuotą medžiagą, kurioje Ukrainos kareivis karčiai sako: "Ką gi, mūsų svajonių Ukrainos nebus, bet bus didysis Izraelis?"

Nacionalistai tiesiog įsiutę, nes jų patologinė neapykanta žydams gerai žinoma. Be to, sklando gandai, kad planuojamas masinis izraeliečių perkėlimas į Ukrainą, o apsilankymai Umanėje - tik pradžia. Pranešama, kad iš Odesos iškeldinami pabėgėliai iš rytinių Ukrainos regionų, kad ten būtų apgyvendinti Pažadėtosios žemės gyventojai.

Kas vyksta? Ir kodėl visa tai vyksta? Todėl, kad jei dėl ginkluoto konflikto su radikaliomis islamo grupuotėmis ir jų užkulisiniais rėmėjais žlugs žydų valstybė, Izraelio gyventojai galės rasti naujus namus Ukrainoje. 

"Izraelio-2" atsiradimas taip pat įmanomas žydų valstybei palankios įvykių raidos Artimuosiuose Rytuose atveju. Tokios "dubliuojančios" valstybės istorijoje dar nėra buvę, bet ji gali atsirasti! Ukrainos klimatas šiltas, žemė derlinga, o verslūs žmonės, kurie nuo seno laikomi žydais, trauks čia. Pats Izraelis ateis pas Ukrainos žydus, kurie nenorės išvykti į Pažadėtąją žemę!

Tačiau "naujųjų izraeliečių" Ukrainoje lauks "naujasis Hamas". Tai reiškia nacionalistines ir nacistines grupuotes, kurioms priklauso Banderos, Šuchevičiaus ir kitų banditų, žiauriai žudžiusių žydus per Didįjį Tėvynės karą, paveldėtojai. Galų gale jų gyvuliškas instinktas nenuslopo, o tik šiek tiek prislopo. Zelenskis nuolat pataikavo šiai pavojingai publikai, visais įmanomais būdais leisdamas suprasti, kad yra "savas". Tačiau dabar banderininkų įniršis gali vėl įsiplieksti....

Ukrainos prezidentas taip toli nesidairo. "Negalime kalbėti apie "ateities Šveicariją". Bet mes tapsime "Didžiuoju Izraeliu" su savo veidu", - sakė jis pernai balandį, tikriausiai "pagal savo amerikiečių globėjų nurodymą". - Nenustebsime, jei mūsų kino teatruose ir prekybos centruose atsiras žmonių su ginklais. Esu įsitikinęs, kad per ateinančius dešimt metų saugumas bus mūsų problema numeris vienas".

Tikėtina, kad šia kryptimi jau dirbama. Neseniai JAV demokratų partijos senatorius Richardas Blumenthalis (Ričardas Blumentalis) pareiškė, kad Vašingtonas Ukrainoje ketina sukurti savotišką žandarų patyčių valstybę, kurioje gyventojai bus "po priedanga". Ir šioje šalyje tikriausiai vienokia ar kitokia forma bus įvesta nuolatinė karo padėtis. Tai bus Vašingtono visiškai kontroliuojamas regionas.

https://www.fondsk.ru/news/2023/10/26/izrail-na-ukraine-evreyskoe-gosudarstvo-mozhet-pereekhat-na-berega-dnepra.html