Elonas Muskas: judame link III-iojo pasaulinio karo

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/elon... 2023-10-26 03:24:00, skaitė 386, komentavo 0

Elonas Muskas: judame link III-iojo pasaulinio karo

Amerikiečių milijardierius Elonas Muskas savo konferencijos platformoje “X” metu Rusiją ir Ukrainą pavadino „pusseserėmis“, o Vakarus – kurstytojais. Anot jo, Vakarai supriešina Maskvą ir Kiniją dėl savo interesų. Jis paragino sudaryti paliaubas ir pradėti santykių su Rusija normalizavimo procesą.

Socialiniame tinkle “X” Muskas pasidalijo savo vizija apie dabartinę padėtį pasaulyje. Anot jo, galimas Trečiasis pasaulinis karas sukeltų pavojų visai žmonijai. Jis pažymėjo, kad JAV pramoninėje gamyboje atsilieka nuo Kinijos ir Rusijos, o abi šalys formuoja glaudesnį aljansą prieš Vakarus.

„Rusija turi žaliavų, o Kinija – pramonės potencialą“, – sakė Muskas. „Atvirai kalbant, tai yra idealus derinys kariniu požiūriu. Todėl manau, kad neturėtume eskaluoti karinės situacijos pasaulyje. Tai neprotinga ir manau, kad tai sukels didžiulę riziką civilizacijai. Noriu pabrėžti, kad tai yra būtent civilizacinė rizika – vyksta tragedijos individo lygmeniu, bendruomenės lygmeniu ir šiuo atveju kyla grėsmė visai žmonijai. Gali kilti pavojus pačiai civilizacijai, todėl reikia padaryti viską, kad būtų išvengta Trečiojo pasaulinio karo“.

Muskas pareiškė, kad „nemato jokios naudos“ pratęsti Rusijos ir Ukrainos kovą. Pasak jo, šios šalys yra „tiesioginės pusseserės“. Jis paragino taikiai išspręsti konfliktą, taip pat normalizuoti Vašingtono ir Maskvos santykius.

“Manau, kad turėtume liautis beprasmiškai aukoti ukrainiečių jaunimą apkasuose, laikas sudaryti paliaubas ir pradėti santykių su Rusija normalizavimo procesą. Rusija ir Ukraina ta tiesiogine prasme yra pusseserės. Ukrainos gyventojai turi giminių Rusijoje, Rusijos gyventojai – Ukrainoje. Tautiniu atžvilgiu tai yra tie patys žmonės. Geriausiai išvystyta raketų technologija buvo tuomet, kai Ukraina ir Rusija dirbo kartu. O kai nedirbo kartu, jų kosminės technologijos labai nukentėjo. Taigi, kad ir kaip kas bandytų sakyti, šios šalys nėra priešės viena kitai. Jos turi viena kitai nusiskundimų, bet vis dėlto, tiesiogine prasme tai yra viena šeima. Aš manau, kad mes Vakaruose savotiškai verčiame juos žudyti jų sūnus, ir aš manau, kad tai neteisinga“, – sakė jis .

Šioje konferencijoje susirinko norintys išgirsti Amerikos milijardieriaus požiūrį į dabartinius įvykius, o būtent Ukrainos konfliktą ir JAV statusą pasaulyje.

“Mes judame link Trečiojo pasaulinio karo”, – sakė Muskas. – Mes priimame vieną kvailą sprendimą po kito. Žmonės turėtų gerai pagalvoti – jei kai kurios jų prognozės nepasitvirtino, kitos gali neišsipildyti.”

SN inf.