Putinas naikina Rusiją ir skatina NATO plėtrą

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/10/24/pu... 2023-10-25 00:33:00, skaitė 504, komentavo 5

Putinas naikina Rusiją ir skatina NATO plėtrą

Geopolitinė padėtis

ES vėl nepavyko priimti vieningo sprendimo dėl 500 mln. eurų paramos Ukrainai skyrimo. Vengrija visais įmanomais būdais šiame fronte Kremliui talkina stabdydama paramą.

Šis, aštuntasis, paramos paketas blokuojamas dar nuo šių metų pavasario. Ankstesnė, septintoji, karinės paramos Ukrainai dalis – 500 mln. eurų, su papildomomis 45 mln. eurų paramos priemonėmis, skirtomis Ukrainos pajėgoms mokyti pagal karinės paramos Ukrainai misiją, buvo patvirtinta dar 2023 m. sausio mėn.

Bendra parama Ukrainos kariuomenei pagal Europos taikos priemonę po septynių dalių sudaro 3,6 mlrd. eurų.

ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Žozefas Borelis (Josep Borrell) viešai pergyvena dėl kylančių nesutarimų. Jis pabrėžia, kad nors Ukrainos tema išnyko iš naujienų, karas tęsiasi, rusai vis dar bombarduoja civilinius objektus, toliau naikinama Ukrainos infrastruktūra.

Ž. Borelis sako, kad Ukraina neturi prabangos delsti kare, ypač kai žūsta žmonės. Tad kuo greičiau ES susitars dėl pagalbos Ukrainai, tuo geriau, tačiau būtina laikytis procedūrų.

Budapešto, tai yra Maskvos vasalams Vengrijoje, į aukas Ukrainoje nusispjaut. Kremlius trimituoja žinią, jog Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Sijarto (Péter Szijjártó) pasisakė prieš paramą Ukrainai, nes ES esą – ne karinis blokas, o tokia parama įtrauktų „Europos Sąjungą į karą“.

Na, žinoma, kad kištis nereikia. Reikia vengrams tyliai, nuleidus galvas auginti liucernas ir tikėtis, kad okupantas „nedašliauš“ iki Budapešto.

O jei ir nušliauš – prisiminti 1956-tuosius, kuomet sovietai sukilimo metu nužudė ir sužalojo tūkstančius vengrų. Nejau svetimo skausmo nebebūna?

Visa laimė, jog kelią į gyvenimą skinasi kitas specialus fondas Ukrainai, iš kurio ateinančius ketverius metus Ukrainai būtų perkama ginklų už iki 5 mlrd. eurų per metus. 2024-2027 m. laikotarpiui numatoma apie 20 mlrd. eurų.

Rusijos opozicionieriumi vadinamo Michailo Chodorkovskio teigimu, Putinas iki savo mirties neišvengiamai nustekens Rusiją iki Sovietų Sąjungos žlugimo lygio. Šiuo metu esą naikinama visa, labai sunkiai kurta šalies pramonė, perorientuojant ją karo tikslams.

Rusija sparčiai ritasi žemyn tiek technologijų, tiek finansų srityje, nekalbant apie švietimą ir mediciną. Esą net ir pergalės Ukrainoje atveju, Rusija nebus pajėgi suvaldyti situacijos milžiniškoje šalyje, neturėdama resursų nei okupuotų sričių išlaikymui, nei atstatymui.

Visa tai bus milžiniška našta vos šliaužiančiai ekonomikai, kuri nebepajėgs atsikelti. Tad Rusijos piliečių po 10–15 metų laukia skurdas, badas ir tamsa.

Ir nors ponas Chodorkovskis Rusijos ateitį piešia itin niūriomis spalvomis, mus būtent tokia ordos ateitis labai įkvepia. Tik grauždami pavogto šaldytuvo rankeną ir prašydami Vakarų maisto bei dolerio, milijonai imperijos vergų pakils į žūtbūtinę kovą ir nulinčiuos eilinį juos nustekenusį vladyką.

Kaip ir prognozavome, Turkijos prezidentas Redžepas Tajipas Erdoganas nusiuntė savo šalies parlamentui ratifikuoti protokolą dėl Švedijos stojimo į NATO. „Protokolą dėl Švedijos stojimo į NATO 2023 m. spalio 23 d. pasirašė prezidentas Redžepas Tajipas Erdoganas ir pateikė jį Turkijos Didžiajai nacionaliniam parlamentui“ – teigiama pranešime.

Dar sykį pakartosime, jog nei vienas Rusijos valdovas taip uoliai neskatino NATO plėtros ir nestiprino aljanso karinės galios. Mes seniai įtariame, jog Putinas buvo užverbuotas CŽA, kuomet „Stasi“ laikais šnipinėjo sovietams Drezdene.

Be to, Putinas, kaip niekas kitas sustiprino JAV, kuri tapo pagrindine Europos energetinių resursų tiekėja bei visiškai sunaikino Rusijos ir ES energetinius ryšius, uoliai kurtus ištisus 30 metų.

Reikšmingi postūmiai

Per pastarąją parą Ukrainos kariuomenė sunaikino daugiau kaip 800 rusų teroristų, taip pat daugiau kaip šimtą vienetų priešo įrangos ir sunkiosios ginkluotės: 12 tankų, 16 šarvuotų kovos mašinų, 24 artilerijos sistemas ir kitą karinę techniką. Rusija artėja prie 300 000 žuvusiųjų ribos.

Ukrainos sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis teigia, jog padėtis fronte gana sudėtinga. Priešas ir toliau vykdo puolamuosius veiksmus faktiškai visoje fronto linijoje, pagrindines pastangas sutelkdamas Kupjansko ir Bachmuto kryptimis.

Nors rusai patiria didelių nuostolių, ypatingai gyvosios jėgos, tačiau nuolat juos atstato perkeldami rezervus iš kitų dislokacijos vietų bei Rusijos Federacijos teritorijos.

Ukrainos pajėgos vykdo aktyvią gynybą, stengdamosi padaryti priešui kuo daugiau nuostolių, išlaikyti užimtas pozicijas, atkurti, o kai kuriuose rajonuose – vykdyti puolamuosius veiksmus.

Kremliui gyvoji jėga – pigiausias karo išteklius. Driskiai gali patirti milijoninius nuostolius, tačiau ordos tai nesustabdys.

Šiąnakt okupantai surengė dar vieną oro antskrydį prieš Ukrainą, panaudodami šešis „Shahed-136/131“ tipo atakos bepiločius orlaivius. Priešlėktuvinė gynyba sunaikino visas driskių skraidykles.

Trumpai

Tel Avivas mobilizavo karius ir karinę techniką Gazos ruožo pasienyje ir ruošiasi sausumos operacijai. Ta proga Libanas prareiškė, kad nesiekia karo su Izraeliu, tačiau šį pranešimą pasauliui kažkodėl perduoda per Maskvą. Būtent dėl to manome, jog viskas galimai yra atvirkščiai. Ten kur Kremliaus sieros dvokas – lauk klastos.

Rusijos teroristas Putinas, paskambinęs savo kolegai iš Brazilijos (Luiz Inácio Lula da Silva) i, paragino „netrukdomai“ tiekti humanitarinę pagalbą į Gazos ruožą ir pabrėžė, kad reikia nutraukti ugnį.

Įdomiai viešųjų ryšių akcijas – tiesiai per aplink vykdo teroro globėjos – Rusija ir Libanas.

Didžioji Britanija skirs papildomą 20 mln. svarų humanitarinę pagalbą civiliams Gazos ruože, vakar pranešė šalies premjeras Rišis Sunakas. „Mes pripažįstame, kad Palestinos žmonės siaubingai kenčia. <…> Per šį konfliktą žuvo daugiau kaip 4 000 palestiniečių. Jie taip pat yra „Hamas“, kuri įsitvirtino tarp civilių gyventojų, aukos. Jau žuvo per daug žmonių, o humanitarinė krizė tęsiasi“,–  sakę britas.