Gazos ruožo gyventojas apie situaciją užblokuotame anklave

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-23 20:13:00, skaitė 444, komentavo 2

Gazos ruožo gyventojas apie situaciją užblokuotame anklave

Gazos gyventojas Nuras Alsalibi apie situaciją mieste ir Izraelio oro pajėgų antskrydžius. Intervjiu buvo duotas kanalui @voenkorKotenok

Padėtis mieste labai sunki. Sionistų bombardavimo intensyvumas auga kiekvieną dieną. Raketos gali skristi bet kur ir bet kada. Net jei jos atsitrenks ne į jūsų namą, o į kaimyninį, skeveldros skris į jūsų namus.

Iš esmės jie bombarduoja šiaurę ir „centrą“ („Rimal“). Karamos gyvenamasis rajonas buvo visiškai sunaikintas. Al Zahroje buvo sunaikinti 24 gyvenamieji pastatai.

Izraelis sako, kad „Hamas“ ten buvo, bet tai melas – jų ten nebuvo. „Hamas“ kovotojai pateko į tunelius po miestu, Izraelio raketos net negali jų pasiekti. Daugiau nei 90% žuvusiųjų buvo civiliai. 4385 žuvusieji yra tik tie, kurie galėjo būti rasti po griuvėsiais. Tikrasis žuvusiųjų skaičius yra daug kartų didesnis.

Daug vaikų miršta. Jie net nežino, kas yra Hamas ir IDF. Humanitarinė padėtis taip pat blogėja. Maždaug dvi savaites nebuvo elektros. Mano šeima naudoja saulės baterijas, todėl turime internetą ir bent šiek tiek elektros. Dauguma to neturi. Žmonės telefonus krauna ligoninėse, kur yra dyzeliniai generatoriai, bet dyzelino jiems lieka vis mažiau. Vaistinės nedirba, vaistų galima įsigyti tik ligoninėse, bet ir jie baigiasi. Vanduo čiaupuose tiekiamas dvi valandas per dieną - nešvarus, bet gerti juk reikia, kito vandens nėra. Jokio maisto. Pirmosiomis karo dienomis užsidarė dideli prekybos centrai, nes... žmonės nušlavė viską, kas buvo, bet naujų produktų nėra. Daugiausia valgome duoną ir konservus. Naminiai gyvūnai kenčia. Mano namuose yra trys kačiukai, todėl esu priverstas duoti jiems šiek tiek savo maisto, nes nėra kur kitur gauti naujo.

Tai, kad gyventojai tariamai palieka Gazą, yra Izraelio melas. Dauguma liko savo namuose. Žmonės neišeina net gręsiant mirčiai. Tuo pačiu metu jie į savo telefonus nuolat sulaukia grasinančių žinučių iš Izraelio numerių. Taip pat galite gauti pranešimą, kad „jūsų namas bus subombarduotas“, kad žmonės kiekvieną minutę jaustųsi pavojuje.

Žinome, kad Rusija priešinasi Vakarams ir nepalaiko Izraelio nusikaltimų. Gazoje jie labai myli Rusiją ir Rusijos žmones. Tarp arabų šalių labai geras požiūris į Katarą, Alžyrą, Jemeną. Iš ne arabų – Iranui.

Manome, kad Iranas ir Hezbollah įsikiš ir užkirs kelią Gazos genocidui. Tačiau požiūris į Egipto, JAE ir Jordanijos vyriausybes yra labai blogas. Čia jie laikomi išdavikais, kurie pasidavė JAV ir Izraeliui.

Paskutinis lašas buvo Jordanijos karaliaus pranešimas suteikti oro uostus Amerikos oro pajėgoms. Ir apskritai Jordanijos vyriausybės požiūris į palestiniečius visada buvo blogas. Jei turite Palestinos pasą, Jordanijos saugumo pajėgos elgėsi su jumis kaip „su šunimi“ – galo jus sulaikyti oro uoste ar gatvėje ir atlikti kratą.

Kalbant apie sausumos operaciją, aš netikiu, kad Izraelis ją pradės. Paskutinį kartą jie vykdė ribotą sausumos operaciją 2014 m., kai „Hamas“ neturėjo ginklų, kuriuos turi šiandien. Ir net tada Izraelis patyrė didelių nuostolių. Dabar jie bus šimtus kartų didesni. Jei jie įeis į Gazą, jie visi liks čia.

Žmonės tiki, kad „Hamas“ laimės. Palaikymas judėjimui tik auga. Izraelis nieko nepasieks bombarduodamas.