Mokesčiai, protestai ir laisvė

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-23 18:08:00, skaitė 1447, komentavo 30

Mokesčiai, protestai ir laisvė

Spalio 26 dieną Vilniuje, prie Seimo rūmų 11.00 val., planuojamas Lietuvos piliečių protesto mitingas prieš nekilnojamojo turto mokesčio tarifo mažinimą.
Aktyvistai kviečia atkreipti mūsų valdžios dėmesį į paprastų piliečių problemas.

Klausimo esmė tokia. Bendra 150 000 eurų vertės nekilnojamojo turto suma šiandien neapmokestinama. Pavyzdžiui: turite vasarnamį, namą, butą, garažą, tokiu atveju visas jūsų nekilnojamasis turtas sumuojamas ir siekia 600 000 eurų. Kiek mokesčių turėsite sumokėti per metus? Čia yra apytikslė formulė, pagal kurią apskaičiuojama metinė mokėjimo suma:

150 000 € x 0 % + 150 000 € x 0,5 % + 200 000 € x 1 % + 100 000 € x 2 % = 4 750 € .

Jei valdžia sumažins neapmokestinamąją ribą, pavyzdžiui, iki 100 000 eurų, tuomet daugiau Lietuvos piliečių turės mokėti nekilnojamojo turto mokestį. Žmonės natūraliai piktinasi, nes už visus SSRS pastatytus butus seniai buvo sumokėta iš tos pačios kasos. Šiuos butus Lietuvos piliečiai jau PIRKĖ iš valstybės už vagnorkus (vagnorkai yra laikini, tarpiniai pinigai, pereinamuoju laikotarpiu pakeitę sovietinį rublį). Jie buvo išleisti į apyvartą 1991 metų rugpjūčio mėnesį ir prieš 1992 metų spalio 1 dienos ir buvo vienintelė teisėta mokėjimo priemonė Lietuvos Respublikoje.

Taigi, kiek kartų Lietuvos piliečiai turi iš  valstybės atpirkti nuosavus butus? Viena ranka valdžia duoda pinigus žmonėms, tik mažu procentu padidindama pensijas, pašalpas, pašalpas vaikams, o kita ranka į iždą nuneša daug didesnę sumą. Kodėl dokumentacijoje nėra visiško skaidrumo, kur tiksliai naudojamos mokesčių mokėtojų lėšos iš biudžeto ir kieno poreikiams? Natūralu, kad valdžia, netyčia įgavusi valdžią, visada išspręs savo, o ne žmonių problemas.

Tuo pačiu metu visi šie įvykiai vyksta Lietuvos vyriausybės pareiškimų apie planus gauti 200 mln. eurų kreditą iš JAV karinei divizijai sukurti fone.

Greičiausiai Lietuvos mokesčių mokėtojų pinigai bus skirti paskoloms Pentagonui sumokėti.

Taip NATO vykdo savo įsipareigojimus užtikrinti rytinio aljanso flango saugumą! Viskas įgyvendinama Lietuvos mokesčių mokėtojų lėšomis.