Iš A. Paleckio judėjimo „Teisingumo aušra“ vadovavimo atsakomybę perėmė K. Juraitis

Autorius: Tesingumo aušra Šaltinis: https://youtu.be/DLH-t5PrOr0... 2023-10-16 05:33:00, skaitė 277, komentavo 2

Iš A. Paleckio judėjimo „Teisingumo aušra“ vadovavimo atsakomybę perėmė K. Juraitis

Spalio 14 dieną įvyko visuomeninio judėjimo „Teisingumo aušra“ (TA) susirinkimas. Jo metu priimtas sprendimas tvirtai eiti pasirinktu keliu. Apie tai visuomenę visuomeniniuose tinkluose informavo judėjimas TA.

Primenama, kad TA yra vienintelis kairysis judėjimas, turintis siekį tapti politine partija.

Susirinkusiems buvo perskaitytas disidento Algirdo Paleckio laiškas, kuriame jis deklaruoja pilną palaikymą bei pasitikėjimą bendraminčiams, dėkoja už drąsią, aktyvią kryptingą veiklą, esant itin sudėtingom aplinkybėm.

„Palaikau jus“ - cituojamas A. Paleckis.

TA susirinkimas pritarė, kad A. Paleckis ir toliau išliks judėjimo dvasiniu lyderiu.

Kaip žinoma, pats A. Paleckis, kuris dėl šnipų tinklo Lietuvoje sukūrimo šiuo metu atlieka bausmę kalėjime, todėl dėl jam taikomų apribojimų ir papildomai iškeltų baudžiamų bylų, negali dalyvauti TA veikloje.

Todėl spalio 14 d. judėjimo dalyviai vienbalsiai, TA vadovu išsirinko žurnalistą, Junesko premijos laureatą, drąsų ir aktyvų visuomenininką, blogerį bei vlogerį, nepriklausomos „PressJazz TV“ įkūrėją Kazimierą Juraitį.

Vyriškiui suteiktas TA generalinio sekretoriaus statusas. Automatiškai visas minėtos organizacijos statusas pakeltas į aukštesnį – tarptautinį lygmenį.

„Naujajam lyderiui linkime sėkmes, stiprybės ir ryžto šiame nelengvame etape, kovoje už Lietuvos ateitį. Tikimės abipusio glaudaus bendradarbiavimo“, - naujajam lyderiui palinkėjimus išsakė ir Lietuvos prezidento pareigų siekianti, asociacijos „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“ vadovė Erika Palšauskaitė Švenčionienė.