Lietuva skolinga savo kapitalą Tarybų Sąjungai!

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-12 21:44:00, skaitė 704, komentavo 6

Lietuva skolinga savo kapitalą Tarybų Sąjungai!

Spalio 10 dieną sukako 84 metai nuo Lietuvos ir Tarybų Sąjungos sutarties sudarymo. Šiame dokumente buvo numatytas Lenkijos neteisėtai iš Lietuvos paimtas Vilniaus miestas ir Vilniaus sritis perdavimas Lietuvai.

Defacto susitarimu buvo užtikrintas Tarybų Sąjungos vadovybės Lietuvos suvereniteto pripažinimas!

Tai tik vienas iš daugelio istorinių faktų, paneigiančių mūsų politinių jėgų antirusišką XX amžiaus istorinių įvykių interpretaciją.

Tuo pat metu Lenkijos istorinės pretenzijos atkurti valstybę „Od morza do morza“ išlieka aktualios! Dabartinė Lenkijos valdžia politinių draugų neturi. Tai įrodo greitą santykių su Ukraina pablogėjimą po Zelenskio ir Dudos draugystės, kruopščiai pademonstruotos žiniasklaidoje!

Esant politinei būtinybei, Duda-Morawiecki-Kaczynski kompanija taip pat pasielgs su bet kuriuo iš savo sąjungininkų! Be to, neišsprendžiamų abipusių istorinių teritorinių pretenzijų buvimas bus gera tautinių mažumų priespaudos priežastis.

Šiandien užsienio karinio personalo buvimas mūsų teritorijoje visų pirma kelia grėsmę mūsų suverenitetui, jei staiga pasikeistų karinių-politinių jėgų balansas regione!

Istoriniai faktai pasakoja, kur reikia ieškoti draugų ir sąjungininkų, o ko vengti.