Sirietis paduchino mokytoją Vilniaus Ryto progimnazijoje

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.reddit.com/r/lithu... 2023-10-12 16:57:00, skaitė 595, komentavo 3

Sirietis paduchino mokytoją Vilniaus Ryto progimnazijoje

Mūsų partneriai Lithuania užmatė kol kas žiniasklaidoje nenušviestą smurto prieš mokytojus įvykį Vilniuje.

Prieš kelias savaites nuo mokinio gavo lupti mokytojas Šiauliuose. Vakar pranešta apie tokį pat įvykį Vilniaus Ryto progimnazijoje. Papildoma įdomybė - smurtavo arabas. Toks pats kaip kažkada nudūręs Arminą Pilecką Švedijoje.

Sveiki,
situacija maždaug tokia, prieš keleta dienų sesės (7kl.) mokyloje (Vilnius - Ryto progimnazijoj) kitos 7 klasės mokinys (Siras, 14 ) už nedarbą pamokoje parašytą dvejetą visos klasės akivaizdoj dėjo antausį technologijų mokytojui. Kiek suprantu iš sesės pasakojimų yra užsitarnavęs pokalbį su gerovės komisija.

Įvykio vietoj, buvo iškviesta policija, bet radijuojama apatija viršija normas tiek iš pačios administracijos, tiek iš tėvų, apie mokinius ir jų reakciją patyliu. Kiek suprantu tėvai nėra asocialūs (tevas dirba restorane virtuvėj, o motina kirpėja), turi du vyresniuosius brolius su kuriais asmeniškai yra tekę susidurti per netiesioginius kontaktus, tad ir jų kažkokia įtaką atmesčiau, nes pasirodė normalūs žmonės.

Problema tame, kad mokyklos ex administraciją ir direktorės vietą užpildė prieš tai laipteliu žemiau buvę žmonės, kurie, kai dar man ten teko mokytis (prieš 2 metus), už kažkada kitą mokinį pieštuku perdurusį bendraklasį, mažasis degradas lankė mokyklą iki kitų mokslo metų pabaigos.

Ar yra koks būdas (ir koks) perduoti pareiškimą ar skundą dėl smurtinio atvejo mokykloje švietimo ministerijai, ar kad ir kokiai žemesnės instancijos institucijai, nes gerovės komisijos verdiktas greičiausiai nuvils, ar vis dėlto neapsimoka/nuvertinu mokyklos gebėjimą tvarkytis savo viduj?

Geriau pagalvojus, užvažiuoti mokytojui į ausį nėra didelis pasiekimas. Kur kas įdomiau būtų jei tam mokytojui jis būtų nupjovęs galvą. Kaip tikroje Vakarų vertybių šalyje Prancūzijoje. Bet nėra abejonių, kažkada bus šventė ir mūsų kieme. O kol kas gerai ir paduchintas lietuvių mokytojas.