Keletas momentų, kurie padės suprasti, kas šiandien vyksta šiuolaikinio Izraelio teritorijoje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-09 22:55:00, skaitė 497, komentavo 3

Keletas momentų, kurie padės suprasti, kas šiandien vyksta šiuolaikinio Izraelio teritorijoje

1. Interviu su buvusiais Izraelio armijos kariais vaizdo įrašas. Jie kalba apie savo „didvyriškus“ poelgius su šypsena veiduose. Nuo tokių kalbų šiurpsta oda ir piestu stojasi plaukai: - „išprievartavo 16 metų mergaitę“ - "jie surinko palestiniečius į narvus ir įvykdė mirties bausmę" - "kareiviai vijosi kaimo gyventojus ir padegė juos liepsnosvaidžiais" „Nepaėmiau į nelaisvę, net įvykdžiau mirties bausmę vaikams“...

 

2. Infografika su tikrosiomis Palestinos valdžios sienomis. Akivaizdu, kad arabų požiūriu žydai buvo ateiviai, svetimšaliai, atvykę iš Europos, o tai, kad jiems buvo suteikta gabalėlis Palestinos, kėlė stiprius neigiamus jausmus. Ir daugiau nei 70 metų metodinio Palestinos dalyjimo (ekrano kopija aukščiau), Izraelio karių žiaurumo su arabų civiliais, įskaitant moteris ir vaikus (!) bei jų žudymo... šie neigiami jausmai tik sustiprėjo.

3. Ir šiuo atžvilgiu labai tikslinga kaip pavyzdį paminėti vakar buvusio Graikijos finansų ministro Yanio Varoufakio pareiškimą:

„Kelias į tragiškos nekaltų žmonių – tiek palestiniečių, tiek izraeliečių – mirties pabaigą prasideda vienu svarbiu pirmu žingsniu: Izraelio okupacijos ir apartheido pabaiga“.

P.S.

Ar jūs kada nors girdėjote, kad litukrijoje būtų organizuojami piketai, palaikantys Palestiną? Va, va. Ir aš negirdėjau.