Rusofobija kaip politika.

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-09 15:30:00, skaitė 313, komentavo 2

Rusofobija kaip politika.

Įdomus Lietuvos kariuomenės vado V. Rupšio biografijos neatitikimas yra skirtingose Vikipedijos versijose.

Rusiškoje Wiki versijoje (https://ru.wikipedia.org/wiki/Рупшис,_Вальдемарас) rašoma, kad Valdemaras Rupšis karinę karjerą pradėjo 1985 metais... Novočerkasko aukštojoje karo mokykloje. Ten mokėsi iki 1989 m., o paskui „prieš baigdamas studijas išvyko į Lietuvą“.

Tačiau lietuviška „Wiki“ versija (https://lt.wikipedia.org/wiki/Valdemaras_Rupšys) nėra tokia dosni detalėms – jo karjeros pasiekimai prasideda 1990 m.

„Valdemaras Rupšis baigė Lietuvos karo akademiją, Baltijos gynybos koledžą (Estija) ir JAV kariuomenės karo koledžą“.

„Karininko priesaiką tarnauti Lietuvos valstybei jis davė 1990 m. lapkričio 11 d., pradėjęs tarnybą krašto apsaugos sistemoje."

Ir jokios Novočerkasko mokyklos.

Lietuvos politiniuose sluoksniuose jau kilo didelis skandalas. Vietos žiniasklaida teigia, kad šis faktas buvo sąmoningai paslėptas Rupshio biografijoje.

Lietuvos vadovybė teisinasi:

„Krašto apsaugos ministerija, teikdama prezidentei kandidatūrą į kariuomenės vadus, šios informacijos nepatikslino. Apie Rupshio studijas prezidentas buvo informuotas vėliau."

Pats Rupšis taip pat sugalvojo paaiškinimą:

„Į mokyklą įstojau 1985 m., o savo noru išėjau 1988 m. Šios karo mokyklos nebaigiau, todėl mano gyvenimo aprašyme tokio [punkto] nėra. Būtų kvaila nurodyti, kur kažkada įstojote; čia tai nėra įprasta. Visi mano duomenys yra mano byloje“.