VILMA FIOKLA: Hidra ima mus mokyti demokratijos, žmogaus teisių, kolonializmo aukos jausmų...

Autorius: Vilma Fiokla Kiurė Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2023-10-06 16:38:00, skaitė 234, komentavo 2

VILMA FIOKLA: Hidra ima mus mokyti demokratijos, žmogaus teisių, kolonializmo aukos jausmų...

Pas jus plūsta driskių orda su tankais, o ant mūsų eina kostiumuoti kcp su porsche cayenne'om“ – rašau draugui fronte.

Aišku, tikro karo ir įtakojimo mūšių lyginti nė iš tolo negalima, bet abu frontai tampriai susiję. Įtakos agentai, propagandistai veikia visuomeninę nuomonę, korumpuoja sprendimų priėmėjus ir viskas labai atsiliepia paramos bei ginklų tiekimui ir padėčiai tikrame kare.

Cirkai JAV kongrese, rinkimai Slovakijoje, armėnų spaudimas ES, kad tie įvestų sankcijas Azerbaidžanui – viskas dirba kremliaus naudai. Net nukvakusiam popiežiui kažkas kužda į ausį, kad tas šnekėtų kenkėjiškas nesąmones. Gigantiškas ru agentūros tinklas šeriamas kosminiais pinigais prieš kuriuos neatsilaiko net milijardieriai, tokie kaip Elonas.

Prisipažinsiu, kad labai dažnai jaučiuosi lyg šokčiau prieš tanką, teturėdama rankoje peilį. O ir pelis pas mane virtuvinis, ar net bulvių skustukas, nes neturiu jokio užnugario. Nei finansinio, nei politinio. Kovos dvasią palaiko tik kiti aktyvistai ir draugai fronte.

Su siaubu tikrinu sąskaitas ir skaičiuoju, kiek dar galėsiu tempt ant skurdo ribos. Kažkaip nujaučiu, kad kiti metai bus dar skurdesni, nes agentūra nesnaudžia. Dalis kultūrininkų, kurie staiga nusprendė, kad jie nebegali gyvent be Puškino kūrybos, deja, bet gan stipriai įtakoja projektinį finansavimą.

Bet tiek to, aš ne apie tai dabar noriu išsiplėsti.

Aš apie gerai finansuojamus įtakos agentus iš maskvos. Jie jums pasakos apie demokratinę rusiją, apie savo kančias kovojant su putinizmu. Jie net papasakos jums apie kolonializmą n-tojoje taikos konferencijoje už 2 milijonus eurų.

Štai skaitau dar vieną Katios Margolis postą apie kolonializmą ir staiga suvokiu, kad net tai jie iš mūsų paėmė. Tie visi prabangūs įtakotojai, perrėkia net aprašymus, kaip jaučiasi kolonialzimo aukos.

Suprantat? Prievartautojas (na ir kas, kad kolektyvinis) analizuoja ir postringauja apie tai, kaip jaučiasi išprievartautas.

Ir ta perrėkimo kultūra yra tai, ką atsiveža tie kostiumuoti agentai. Jie ima mus mokyti demokratijos, žmogaus teisių, kolonializmo aukos jausmų...

Įsivaizduojat, koks pavojingas priešas užpuolė Ukrainą ir kokia baisi Hidra lenda pas mus?