Jankyno atstovų Rūmų pirmininkas atsistatydino

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-10-04 21:50:00, skaitė 207, komentavo 0

Jankyno atstovų Rūmų pirmininkas atsistatydino

Įspūdingas įvykis. JAV’ų banditų atstovų rūmų pirmininkas buvo atleistas, o respublikonai taip pat balsavo už jo atsistatydinimą.

Atrodo, kad anksčiau tokių istorinių precedentų jankyne nebuvo.

Keletas respublikonų inicijavo pirmininko McCarthy atsistatydinimą. Jie kaltino McCarthy susitarus su bidono administracija. Dėl šio susitarimo buvo priimtas laikinas biudžetas 45 dienoms, atsiejant jį nuo pagalbos saloreichui.

Tačiau to nepakako, kad būtų patenkinti respublikonų radikalai, kurie buvo prieš susitarimus su senio Baideno administracija, taip pat prieš pagalbą okrainai apskritai.

Ši situacija dar kartą atskleidžia rimtą vidinį susiskaldymą Respublikonų partijoje, nes partija įrodė, kad nesugeba subalansuoti radikalių savo partijos sparnų.

Žinoma, šie susidūrimai nesustabdys ginklų tiekimo iš JAV į okrainą, tačiau vis dėlto matome, kad karas saloreiche ir toliau daro vis didesnį poveikį Amerikos politinės sistemos stabilumui, jankyne kursto vidinius politinius prieštaravimus. Ir tokių prieštaravimų, iki 2024 metų (p)rezidento rinkimų, tikrai pamatysime dar ne kartą.

Pats karas, žinoma, nesibaigs iki rinkimų, be to, jis bus panaudotas, be kita ko, rinkimų tikslais. Todėl ateinančiais metais okrainoje mirs daug žmonių.