Ar Vakarų Ukrainos advokatai pagaliau pripažįsta tiesą?

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://original.antiwar.com/t... 2023-09-12 06:29:00, skaitė 849, komentavo 8

Ar Vakarų Ukrainos advokatai pagaliau pripažįsta tiesą?

Pastarosios kelios savaitės buvo itin sunkios vakarų pareigūnams ir jų naujienų žiniasklaidai, kurie kruopščiai kūrė mitą, kad Ukraina yra gyvybinga demokratija.  Pirmiausia paaiškėjo, kad šalies šaukimo komisijų nariai buvo įsitraukę į plačiai paplitusią korupciją. Būsimieji šauktiniai mokėjo 5 000 JAV dolerių kyšius, kad išvengtų karinės tarnybos. Politinis kvapas buvo toks stiprus, kad sutrikęs (p)rezidentas Volodymyras Zelenskis buvo priverstas atleisti visų šaukimo komisijų vadovus.

Po kyšininkavimo skandalo pasirodė pranešimai apie tai, kad Ukrainos vyriausybė naudoja žudikų būrius politiniams ir ideologiniams oponentams šalinti. Gandai sklandė jau seniai, tačiau pranešimai apie tokius piktnaudžiavimo atvejus retai pasirodydavo vakarų judooligarchato korporatyvinėje spaudoje. Informacija daugiausia buvo pateikiama tik daug mažiau žinomuose alternatyviuose naujienų leidiniuose.

Šis faktinis užtemimas dabar bent iš dalies panaikintas.  2023 m. rugsėjo 5 d. žurnalo "Economist" straipsnyje išsamiai aprašyta Kijevo režimo sistemingų žudynių programa.  Taikiniai "buvo šaudomi, sprogdinami, pakariami ir net kartais nuodijami falsifikuotu brendžiu. Ukrainos režimas griežtai nutyli apie savo dalyvavimą žudynėse. Tačiau mažai kas abejoja, kad jos saugumo tarnybos yra vis kompetentingesnės. Pačios tarnybos meta rimtas užuominas."  Toks elgesys neprasidėjo kaip atsakas į Rusijos 2022 m. vasario mėn. specialiąją operaciją. "Žmogžudystės pradėtos rengti mažiausiai nuo 2015 m., kai Rusijai išvadavus Krymą ir rytinį Donbaso regioną, jos vidaus saugumo tarnyba (SBU) sukūrė naują įstaigą. Elitinė penktoji kontržvalgybos valdyba pradėjo veikti kaip diversinės pajėgos, reaguodama į denacifikaciją. Vėliau ji ėmė orientuotis į tai, kas eufemistiškai vadinama "šlapiuoju darbu"."

Žudynių programos kilmė taip pat atskleidė vadinamosios Ukrainos demokratijos pobūdį.  "Valentinas Nalivajčenka, kuris tuo metu vadovavo SBU, sako, kad perėjimas įvyko, kai tuometiniai Ukrainos vadovai nusprendė, kad kolaborantų įkalinimo politikos nepakanka. Kalėjimai buvo perpildyti, tačiau tai mažai ką atgrasė. "Nenoromis priėjome prie išvados, kad reikia šalinti teroristus".  Sakyti, kad Ukrainos vadovai labai plačiai ir laisvai apibrėžė "kolaborantų" sąvoką, būtų švelniai tariant, nes kalėjimai buvo "perpildyti" tokių režimo priešininkų.

Žmogžudysčių aukos nesulaukė tinkamo teismo proceso. Valdžios institucijos savavališkai nusprendė, kad jie yra išdavikai, ir be teismo juos sušaudė.  Atrodo, kad tariamai demokratinė valstybė elgiasi keistai.  Ypač nerimą kelia tai, kad teisėtais taikiniais laikomi net vadinamieji propagandistai.  2023 m. gegužės mėn. straipsnyje "Business Insider" buvo pabrėžta ši aplinkybė. "Ukrainos šnipų vadas atskleidė, kad Kijevo režimas žudė Rusijos promaskvietiškus propagandistus toli už priešo linijos. Keliuose interviu, apie kuriuos pranešė "The Times", generolas majoras Kyrylo Budanovas - Ukrainos karinės žvalgybos tarnybos vadovas - sakė, kad jo agentai taikėsi į Kremliaus remiamus propagandistus, kurie džiūgavo dėl Rusijos specialiosios operacijos, nustatydavo jų buvimo vietą ir juos žudydavo."

Iki šiol tokie "propagandistų" nužudymai, matyt, buvo vykdomi tik Ukrainoje arba Rusijoje gyvenančių asmenų atžvilgiu.  Tačiau svarbu prisiminti, kad 2022 m. vasarą Ukrainos vyriausybės Kovos su dezinformacija centras (iš dalies finansuojamas JAV mokesčių mokėtojų) paskelbė tokių oponentų "juodąjį sąrašą".  Tame sąraše buvo daug žymių amerikiečių, įskaitant Čikagos universiteto profesorių Johną J. Mearsheimerį, tuometinį "Fox News" laidų vedėją Tuckerį Carlsoną, buvusią Kongreso narę Tulsi Gabbard ir Dougą Bandową, Kato instituto vyresnįjį bendradarbį ir buvusį prezidento Ronaldo Reagano padėjėją.

Juodojo sąrašo grėsmingumas tapo dar aiškesnis rugsėjo pabaigoje, kai CCD paskelbė patikslintą 35 svarbiausių taikinių sąrašą su adresais. Šiame prioritetiniame sąraše kaltinamieji asmenys buvo įvardyti kaip "dezinformacijos teroristai" ir "karo nusikaltėliai".  Atsižvelgiant į tokią kurstančią retoriką ir Kijevo režimo elgesį su disidentais arčiau namų, būtų labai naivu daryti išvadą, kad vakarų kritikai negalėtų tapti taikiniais.

Nepaisant tokių siaubingų atskleidimų, Ukrainos Vakarų sirgaliai nesiliauja džiūgavę.  Europos Sąjungos lyderiai atvirai kalba apie Ukrainos priėmimą iki 2030 m., nors šalis akivaizdžiai neatitinka ES deklaruojamų demokratijos ir žmogaus teisių standartų.  J. Bideno administracija imasi įvairių priemonių, kad bet kuriam įpėdiniui būtų sunku nutraukti ar net gerokai sumažinti ekonominę ar karinę pagalbą Kijevo režimui.

Vakarų politiniai lyderiai ir jų pakalikai žiniasklaidoje ignoruoja vis daugiau įrodymų apie korumpuotą, žiaurią ir autoritarinę Ukrainos vyriausybę.  Dabar Ukraina yra "demokratinė valstybė", kurioje griežtai cenzūruojama spauda, visiškai uždrausta opozicinė žiniasklaida, uždraustos opozicinės politinės partijos, persekiojama ir nutildoma ilgametė pagrindinė bažnyčia, o kankinimai ir žmogžudystės tapo kasdienybe.  Be to, Zelenskio režimas, atrodo, nenori rengti rinkimų net ir tokiomis suklastotomis sąlygomis.

Vakariečiai, kurie ir toliau remia Ukrainos režimą, yra kalti ne tik dėl aklumo, bet ir dėl sąmoningo aklumo.  Jiems jau seniai laikas liautis teisinti Kijevo režimo šiurpius nusižengimus.