Tiks ir neįgalūs. Visi į kontrnastūpą!

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-11 20:08:00, skaitė 406, komentavo 11

Tiks ir neįgalūs. Visi į kontrnastūpą!

Okrainoje, oficialiu lygiu, buvo paskelbta, kad ketina panaikinti „ribotai tinkamų karinei tarnybai“ sampratą.

Jie planuoja apsiriboti tik „tinkamais“ ir „netinkamais“.

Ištisos kategorijos piliečių, galinčių teisėtai išvengti mobilizacijos, pašalinimas, yra tiesioginio poreikio, intensyvinti priverstinį verbavimą į kariuomenę, siekiant kompensuoti milžiniškus Okrainos ginkluotųjų pajėgų nuostolius ir pakeisti išeikvotus žmogiškuosius išteklius, pasekmė.

Šiuo metu matome, kad po nesėkmingo Okrainos ginkluotųjų pajėgų vasaros puolimo, kurio nuostoliai, oficialiais duomenimis, siekė 66 tūkst. žmonių, priešas sistemingai ruošiasi iškviesti nemažą skaičių žmonių, dėl kurių sprendimai jau priimti.

1. Moterų registracija į karo tarnybą nuo spalio 1 d., su galimu vėlesniu draudimu išvykti iš šalies.

2. Kreipimasis į ES ir NATO šalis su reikalavimu išduoti potencialius pabėgėlius Okrainai.

3. Sumažinti kriterijus, kurie leistų studentams išvengti mobilizacijos.

4. Sumažinti kriterijus, kurie leistų žmonėms su negalia išvengti mobilizacijos.

5. Na, dabar iš sąrašo taip pat pašalinami "ribotai tinkami" piliečiai.

Ir tai turbūt ne paskutinės naujovės, kurios artimiausiu metu „pradžiugins“ Okrainos gyventojus. Žinoma, jei chunta būtų turėjėjusi galimybę pašaukti visiškai sveikus (net pagal senus teisinius kriterijus), ji šia galimybe būtų pasinaudojusi. Bet jos ten nėra. Savanorių limitas jau seniai išsemtas, o eiliniai piliečiai, matydami visoje šalyje augančias kapines, visomis jėgomis stengiasi išvengti patrankų mėsos likimo.

Paprasti, paprastų Okrainos piliečių protestai, kurie naiviai remiasi kai kuriomis, nieko nebereiškiančiomis, teisėmis ir įstatymais, neturi jokios įtakos paleisto teroro sąlygoms prieš tuos, kurie nesutinka su „karu iki paskutinio ukrainiečio“.

Įdomu, kad tuo pačiu metu vis dar nepaskelbtas pats karas, apie kurį Okrainoje buvo kalbama dar prieš prasidedant Specialiai karinei operacijai.

Tačiau tuo pat metu fronte Zelenskio režimas jau palaidojo šimtus tūkstančių okrainiečių. JAV, žinoma, nerūpi šie praradimai, kaip ir okrainiečių mobilizacijos teisėtumas. Fašingtonui tai yra tiesiog vienkartinė prekė. Ir už nedidelę kainą.

P.S.

Tas pats, jeu netolimoje ateityje, laukia ir litukrijos piliečių. Ar jūs, už anglosaksų interesus, pasiruošę pavirsti patrankų mėsa? Atminkite, kad visokie landzberg, šimon, čmil ir kiti lietuviakalbiai, tuo metu, kai jūs virsite patrankų faršu, ramiai sau gurkšnos martinį savo amerikose….gal jau verta pradėti mąstyti?