Merė Živilė Pinskuvienė: Širvintų rajono mokyklose gyvenimo įgūdžiais NEBUS lytiniai santykiai tarp vienos lyties vaikų!

Autorius: Živilė Pinskuvienė Šaltinis: https://www.facebook.com/MereZ... 2023-09-09 00:48:00, skaitė 985, komentavo 14

Merė Živilė Pinskuvienė: Širvintų rajono mokyklose gyvenimo įgūdžiais NEBUS lytiniai santykiai tarp vienos lyties vaikų!

Mūsų rajono mokyklose gyvenimo įgūdžiais NEBUS nei lytiniai santykiai tarp vienos lyties vaikų, nei oralinio sekso barjerinės plėvelės naudojimas.

Širvintiškių mokinių tėvai gali būti ramūs.

Labai rimtas ir išsamus pasitarimas su visų Širvintų rajono įstaigų vadovėmis ir atsakymai į klausimus, kurių iš sunerimusių tėvų sulaukiu tiek aš, tiek Administracijos direktorė, tiek pačios mokyklų direktorės.

Tad skubu nuraminti:

Gyvenimo įgūdžių pamokas ves jau anksčiau mokyklose dirbantys įvairių sričių mokytojai

 Mažiesiems darželinukams, pradinukams šis dalykas, kaip ir anksčiau, bus integruotas į mokomuosius dalykus

Gavau direktorių patikinimą, jog gyvenimo įgūdžių pamokose bus koncentruojamasi į sveikos gyvensenos, higienos, žalingų įpročių ir smurto prevencijos problemas, mokiniams aktualius klausimus

Žinoma, iššūkių yra.

1. Ministerijai paliepus, mokyklos yra priverstos gyvenimo įgūdžių dalyką, kurio moko jau daugybę metų, padaryti atskira pamoka.

2. Nėra vadovėlių.

3. Mokytojams kvalifikacijos kursuose trūksta vietų

4. Pati ministerija leidžia šį dalyką iki 2026 m. dėstyti pedagoginį bet kurios srities išsilavinimą turinčiam žmogui.

Visgi mūsų rajono mokytojais mes tikrai pasitikime. O šias pamokas galėsime išnaudoti ir toliau stiprindami kovą su elektroninių cigarečių, narkotikų problemomis.