Fiokla Kiure: Viskas ne taip paprasta su mergaitės grąžinimu į Lietuvą

Autorius: Vilma Fiokla Kiure Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2023-09-08 13:23:00, skaitė 726, komentavo 7

Fiokla Kiure: Viskas ne taip paprasta su mergaitės grąžinimu į Lietuvą

Viskas ne taip paprasta su mergaitės grąžinimu į Lietuvą. Pradėsiu nuo pasakojimo apie anastasistų sektą, kuriai priklauso mergaitės tėvas (neabeoju, kad priklausė ir motina, nes jaunesni sektos nariai nesiporuoja su kitaminčiais).

Anastasistų sekta Lietuvoje atsirado Nepriklausomybės pradžioje. Apie 1994 m. jau žinojau porą, kuri prisiklausiusi Vladimiro Megre paskaitų išsikraustė gyventi į kaimą ir ėmė kurti giminės sodybą „Skambančių kedrų" bendruomenėje. Bent jau tada jie griežtai laikėsi Megre priesakų: nenaudojo elektros, neleido vaikų į pasaulietines mokyklas, nemokėjo mokesčių, o kai kurie net bandė palaidot savo mirusiuosius sodybos sklype, nes taip liepė Megre.

Dabar, kiek girdėjau, jie šiek tiek civilizacijos įsileido, nes ir knygas leidžia, ir svetainę administruoja (žr. nuorodą komentaruose). Jie garbina gamtos jėgas, tiki, kad kedras apsaugo jų sodybas nuo blogio. Auginti kedrus Lietuvoje labai sudėtingas uždavinys, bet jie vis vien juos sodina, nes Megre prisakė... O pats ponas V. Megre kedrų nebesodina, jis verslauja pardavinėdamas seminarus ir knygas. Jis turi draugų kremliuje ir yra aršus putinistas. Nepaisant to, kad Vladimiras yra šventos Sibiro laumes Anastasijos sutuoktinis, jis palaiko „karinę operaciją“. Anastasistai minta tik tuo ką užaugina ar surenka miškuose. Tai įsivaizduokite, koks sudėtingas ir sunkus jų gyvenimas.

Nenuostabu, kad ne visi ar visos tai atlaiko ir iš bendruomenės pabėga. Ypač kai gimsta vaikai ir krūvis padidėja. Kodėl aš aprašinėju tą sektą? O gi todėl, kad suprastumėt, jog tūlas anastasistas išplautomis smegenimis ir atitrūkęs nuo civilizacijos, niekaip pats nesuorganizuotų tokios operacijos, kaip išvykimas į rusiją. Buto ten nunusipirktų ir pilietybės neįgytų. Akivaizdu, kad į sektą įsisukusios spec. tarnybos, manipuliuojančios tais vargšais.

Neabejoju, kad visa ši istorija su vaiku, nuo pradžios iki galo, yra spectarnybų operacija. Ir tas džiūgavimas, kad su rusijos institucijomis „galima kalbėtis“ ir buvo pagrindinis operacijos tikslas. Aišku, puiku, kad kudikis namie, bet liūdna žinia ta, kad ru spectarnybos mus maudo, kaip vaikus. Mūsų valdininkus, žinaisklaidą...

LDiena.lt Padėkokime Vilmai Fioklai Kiurei už jos išmintį ir įžvalgas!

https://youtu.be/YtZZA-AEq6s