Ramūnas Karbauskis Gabrielių Landsbergį išvadino mulkiu

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/ramu... 2022-01-24 15:05:00, skaitė 483, komentavo 0

Ramūnas Karbauskis Gabrielių Landsbergį išvadino mulkiu

Opozicinės partijos „Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga“ lyderis Ramūnas Karbauskis pareiškė, kad užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis savo veiksmais prieš Kiniją padarė Lietuvai milžinišką žalą. Apie tai jis parašė savo Facebook paskyroje.

„Kas taip apsvaigino Gabrielių Landsbergį ir kitus valdančiuosius, kad šie nepajėgūs suvokti supančios realybės? Visiškai akivaizdu, jog savo sprendimais dėl Taivano atstovybės pavadinimo užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis padarė milžinišką žalą Lietuvai.

Kalbos apie menamą naudą iš konflikto su Kinija primena bandymą pasakomis įtikinti visuomenę, neva investuotojų pasitraukimas, neberealus naujų investicijų pritraukimas, didžiausios pasaulio rinkos praradimas yra naudinga Lietuvai.

Dirbdamas versle, aš įgijau patirtį ir suvokimą, kurių deja neturi niekas šioje Vyriausybėje, todėl galiu komentuoti apie realias pasekmes, kurias turės išgyventi Lietuva po Gabrieliaus Landsbergio sprendimo inicijuoti konfliktą su Kinija.

Lietuva prarado patikimos ir verslui saugios šalies įvaizdį. Tiek verslas investavęs į Lietuvą, tiek Lietuvos verslininkai buvo pastatyti prieš faktą, kad Kinijos rinka staiga užsidaro.

Užsienio reikalų ministerija iki šiol nesuvokia konflikto su Kinija pasekmių mūsų ekonomikai. Tad apie strategijas ar kažkokį gebėjimą planuoti net neverta komentuoti. Jau girdime apie didelių Lietuvos įmonių planus perregistruoti įmones užsienyje ir tik laiko klausimas, kada pamatysime masinį užsienio įmonių filialų pasitraukimą iš Lietuvos.

Valdžiai kol kas padeda tai, jog verslininkų viešą nusivylimą slopina „vertybinės“ politikos propaganda, kuri perrėkia ne tik tai, jog verslas sakosi besijaučiantis paaukotas neaišku dėl ko, bet ir tai, kad pirmą kartą jis sako, kad laukia valdžios pasikeitimo.

Čia jau nebeliko vietos patriotizmui. Lietuvos valdžia aukoja sunkiai jos piliečių iškovotas pozicijas didžiausiose rinkose. Valdžia aukoja šių atkaklių žmonių entuziazmą parodyti pasauliui, kokia versli yra Lietuva. Valdžia tai aukoja vardan savo ambicijų ir arogantiško pasipūtimo, kuris tikiu, suerzino ir ne vieną užsienio valstybę, kurių kapitalo įmonės investavo čia milijonus ar milijardus.

Nereikia būti naiviais ar aklais ir nemanyti, kad tokie Lietuvos išsišokėlių sprendimai turi įtakos net ir toms šalims, kurios neturi čia investicijų. Jos nukentės dėl nutrūkusių tiekimo grandinių per Lietuvą ir dėl to brangstančių paslaugų, žaliavų ar prekių. Šiandien kinai viešai džiaugiasi gerėjančiais ekonominiais santykiais su Lenkija, Latvija, Estija, bet ekonomiškai izoliuoja Lietuvą.

Žinau, kad ši valdžia nėra Lietuvos žmonių valios vykdytoja ir kryptingas Lietuvos ekonomikos naikinimas po kitų rinkimų pasibaigs. Nesitiki, kad šitie pamišėliai gali būti perrinkti kitai kadencijai.

Liūdina tas faktas, kad reputacinė ir ekonominė žala bus milžiniška ir jai kompensuoti reikės dešimtmečių. Tai taisys tiek verslas, tiek Lietuvos interesams lojalūs diplomatai. Aš būsiu vienas iš tų, kurie savo verslo plėtros planais prisidės prie Lietuvos ekonomikos atstatymo.

Galima sakyti, kad man pasisekė. Mano investiciniai planai kurti naujus produktus ir tūkstančius darbo vietų yra susiję su žemės ūkiu. Viešoje erdvėje jau girdžiu, jog ir aš, kaip potencialus investuotojas, esu nepageidaujamas, kaip nepageidaujama viskas, kas nėra naudinga ar patogu „neliečiamiesiems“. Mano verslas skaidrus, o mano darbas politikoje motyvuojamas tik nauda Lietuvos žmonėms, o ne kažkokiems klanams. Tai jiems ir nepatinka.

Artimiausiu metu pristatysiu labai konkrečius investicinius projektus pieno gamyboje, grūdų perdirbime, atsinaujinančioje energetikoje. Papasakosiu, kaip kardinaliai galima sumažinti aplinkos taršą gyvulininkystėje, kaip tiksliąją žemdirbystę ir technologines inovacijas pritaikyti augalininkystėje.

Lietuvos mastu tai bus labai dideli projektai, kurie Lietuvos žemės ūkį padės paversti vienu pažangiausių ir tvariausių Europoje. Žinau, kad mano politiniams oponentams tai kelia siaubą ir jei jie galėtų, vienu rankos mostu atsikratytų tiek su manimi siejamo verslo šimtų milijonų eurų sumokamų mokesčių, tūkstančių darbo vietų, milijonų eurų, kuriuos skiriu kultūros mecenavimui ir labdarai. Jiems mano tokio įvaizdžio niekinimas tapo kasdieniu darbu.

Bet kaip sakoma, tegu kalba ir būna išgirsti darbai.

Mano verslas įvertintas vienu skaidriausių verslų Lietuvoje ir tai ne mano, o tarptautinės organizacijos „Transparency International“ vertinimas.

Mano mecenuojami projektai sėkmingai tęsiasi, yra vertinami žmonių ir bus išplėsti į naujas sritis. Nepriklausomai nuo manęs nekenčiančių politikų mano verslas plėsis, nes jis yra tvarus, skaidrus ir inovatyvus.

Aš niekada politikos nesiejau su kažkokia egoistiška nauda man. Esu pajėgus su savo komanda kurti pats, man nereikia tam jokių valstybės resursų, kuriuos mėgsta naudoti kai kurie politikai savo asmeninėms reikmėms. Atvirkščiai, politika daug atėmė iš manęs – daug mano sveikatos, laiko.

Teko patirti daug šmeižto, melo, pamatyti, iki ko gali nusiristi valdžios ištroškę žmonės ir jiems nuolankūs, save vadinantys žurnalistais. Bet kol ši pamišusi valdžia bando griauti, o ne statyti, aš negaliu pasitraukti.

Aš darau klaidas, kartais į partnerius pasirenku išdavikus, kartais sunkiai suvaldau emocijas, kai matau, kaip valdžioje esantys žmonės dedasi kažką suprantantys ir sugebantys, nors tėra mulkiai ir apie valstybės valdymą nieko nesuvokia.

Atsiprašau, jei kažką nuvyliau, ar įžeidžiau. Šis atsiprašymas neskirtas esamai valdžiai ir tiems, kurie vardan valdžios yra pasiruošę išduoti visus ir viską.

Darysiu viską, ką pajėgsiu, kaip politikas, verslininkas, ūkininkas, Lietuvos pilietis, kad mūsų valstybė netaptų agresyvios, arogantiškos šalies pavyzdžiu, kad valdžia galvotų apie Tautos gerovę, o verslas padėtų tą gerovę greičiau sukurti.“

BV inf.