Teksasas ir Florida uždraudė vakcinavimo pasus

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-04-08 19:31:00, skaitė 3095, komentavo 8

Teksasas ir Florida uždraudė vakcinavimo pasus

Techaso valstija uždraudė vakcinavimo pasą. Balandžio 6 d. gubernatorius respublikonas Greg Abbott parašė atitinkamą vykdomąjį įstatymą, kuris draudžia bet kokį reguliavimą, reikalaujantį iš teksasiečių pateikti vakcinavimo įrodymą, norint gauti produktą arba paslaugą. Tokius pasus ketino įvesti JAV prezidentas Džo Baidenas.

https://yoube.com/sdCTVJBM43M

Potvarkyje nurodoma, kad valstybė ar jos politiniai padaliniai negali priimti ar taikyti potvarkius, nutarimus, direktyvas, taisykles arba analogiškas priemones, reikalaujančias iš asmens kaip sąlygą naudojimui arba įėjimo į vietą, įrodymo dėl vakcinavimo nuo COVID-19. Techasas draudžia tai daryti ir visoms privačioms kompanijoms, kurios gauna valstybės lėšas arba gauna pelną iš mokesčių lėšų.

„Kiekvieną dieną techasiečiai grįžta prie normalaus gyvenimo, nes vis daugiau ir daugiau žmonės bus skiepyti „Covid“ vakcina“, - pasakė Abbott antradienį. Techasas viršijo 13 milijonų skiepų dozių šią savaitę. Bet šie skiepai „visada buvo savanoriški ir niekada nebuvo priverstiniai“. Vyriausybė neturi reikalauti, kad techasiečiai įrodytų savo vakcinavimą ir, tokiu būdu, atskleistų privačią informaciją apie sveikatą „tik tam, kad gyventi kasdienį gyvenime. Mes tęsime techasiečių vakcinavimą ir išsaugosime visuomeninę sveikatos apsaugą, ir mes darysime tai, neapribodami techasiečių asmeninių laisvių“.

Techasas yra antra JAV valstija, atsisakiusi vakcinacijos pasų. Floridos gubernatorius respublikonas Ron DeSantis tap pat pasirašė tokį įsakymą, nurodęs privataus gyvenimo neliečiamumą. „Visiškai nepriimtina, kad vyriausybė, ar privatus sektorius primestų nurodymą rodyti vakcinacijos įrodymus, kad žmonės tiesiog galėtų dalyvauti normalioje visuomenės veikloje“, - kritikavo DeSantis.

Misisipės gubernatorius Tate Reeves (respublikonų partija) taip pat svarsto vakcinavimo pasų uždraudimą.

PSO balandžio 6 d. pranešė, kad nepalaiko šiuo metu būtinų vakcinavimo įrodymų, pavyzdžiui, tarptautinėms kelionėms.

Baltuosiuose rūmuose nervingai reagavo respublikonų gubernatorių iniciatyvas. „Leiskite man pasakyti visiškai aiškiai. Vyriausybė nei dabar, nei ateityje nepalaikys sistemos, kuri reikalauja amerikiečius turėti asmens (vakcinavimo) pažymėjimus“, - pasakė Baltųjų Rūmų spaudos sekretorė Džen Psaki.

Vasario mėnesį Niujorko valstija įvedė „Excelsior Pass“, kurį politikai reklamavo kaip „nemokamą, greitą ir saugų būdą pateikimo skaitmeninį Covid-19 vakcinavimo įrodymą, tuo atveju, jeigu bus vėl atidarytos sporto ir pramogų įstaigos, kurios reikalauja iš lankytojų įrodymo jų vakcinavimo status

Mažmeninė kompanija Walmart, didžiausias JAV privatus darbdavys, siūlo elektroninį priedėlį klientų patikrai, kurie buvo vakcinuoti. New York Times rašoma, kad universitetai, Rutgers, Brown ir Cornell šį rudenį planuoja reikalauti iš studentų vakcinavimo įrodymų. Krepšinio komanda Miami Heat šią savaitę tapo pirmąja NBA komanda, kuri atidarė specialius tribūnų sektorius „tik vakcinuotiesiems“.

Kaip raneša Washington Post, šiuo metu mažiausiai 17 privačių kompanijų ir nekomercinių organizacijų dirba ties skaitmeniniai vakcinavimo priedėliais, kurie gali būti naudojami sportiniuose objektuose, restoranuose ir pan. Pavyzdžiui, United Airlines šiuo metu testuoja mobilų priedą, kurį sukūrė fondas Commons Project ir Pasaulio ekonomikos formas. Su priedėlio pagalba keliautojai gali įrodyti savo vakcinacijos statusą pareigūnams išvažiuojamuose reisuose.

Techasas paneigė kovidinį melą

Jau antras mėnuo, kai Techaso gubernatorius Greg Abbott pašalino kovidinius apribojimus šioje valstijoje, taikytus verslui ir žmonėms. Sveikatai žalingos kaukės buvo išmestos, bet tragedija, kurią prognozavo kovidiniai šuleriai, neįvyko (žiūr. diagramas).

Bandydamas paaiškinti, kodėl skaičius atvejų susirgimų Techase ir Floridoje sumažėjo, nežiūrint į tai, kad šiose valstijose panaikinti karantininiai apribojimai, JAV vyriausias epidemiologas dr. Anthony Fauchi, pareiškė, kad tai yra „užlaikymas“, o po to susirgimų didėjmas būtinai įvyks.

image.png

image.png

Nuorodos: