Protesto mitingas Prahoje: „Sustabdykite KOVIDINĘ tironiją“

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-01-12 16:09:00, skaitė 1126, komentavo 2

Protesto mitingas Prahoje: „Sustabdykite KOVIDINĘ tironiją“

Praėjusį sekmadienį apie 3000 čekų susirinko į Prahos Senamiesčio aikštę protestuoti prieš šalyje įvestą Lock-down. Mitinge kalbėjo buvęs šalies prezidentas ekonomistas Vaclavas Klausas.

Renginyje, pavadintame „Mes atidarome Čekiją“, daugelis dalyvių nedėvėjo kaukių, nesilaikė distancijos, buvo atvedę vaikus. Demonstrantai reikalavo vyriausybės atsistatydinimo, laikė šūkius su užrašu „sustabdykite KOVIDINĘ tironiją“ ir pan., Čekijos vėliavas.

Buvęs Šalies prezidentas Vaclavas Klausas mitinge pasakė: „Mes norime, kad vyriausybė žinotų aiškiai ir nedviprasmiškai: to pakako. Pakako visų draudimų ir įsakymų, kurie turi iš esmės pasibaigti. Neegzistuoja stebuklingos vakcinos. Vakcinacija neturi būti privaloma.“

Mitingo organizatoriai pareiškė, kad valdžia ne gerina esančios situacijos, o tik ją blogina, sukelia „skurdo pandemiją, bedarbystę ir kompanijų bankrotus“.

Protesto mitingas Prahoje: „Sustabdykite KOVIDINĘ tironiją“

Vaclavas Klausas apie vyriausybės darbą pasakė, rašoma portale Unser-Mitteleuropa, kad ji nepajėgia susitvarkyti su ekonomikos krize po koronaviruso epidemijos, „Mes negalime apsimesti, kad nieko nevyksta, mes nepajėgiame išlaikyti tų pačių pajamų, kaip ir anksčiau. Antivirusinė valdžios programa tik imituoja darbo vietų išsaugojimą. Balandžio ekonomikos rodikliai rodo 33,7% kritimą. Aš manau, kad kritimas iš tikrųjų bus dar didesnis.“ - pasakė Klausas. Jo žodžiais, vyriausybės reakcija turi būti sisteminio pobūdžio, o ne atskiri žingsniai. „Į skolas bus panardinti ne tik mūsų vaikai ir anūkai, bet ir anūkai mūsų anūkų. Mam tai nepriimtina.“ - pažymėjo buvęs Čekijos prezidentas ekonomistas Vaclavas Klausas.