Šveicarija: senelių namų slaugytojai atsisako vakcinuotis

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2021-01-07 19:09:00, skaitė 1030, komentavo 2

Šveicarija: senelių namų slaugytojai atsisako vakcinuotis

Lietuvoje medicinos darbuotojai pradėti skiepyti gruodžio 27 dieną 8 valandą. Vakcina nuo nuo pat sienos su Lenkija lydėjo „Aro“ pareigūnų eskortas, ginkluotas automatais, o pati skiepijimo procedūra buvo plačiai nušviesta MIP. Krito į akis tai, kad visi per TV rodyti vakcinuotieji buvo žemesnis medicinos personalas, bet ne gydytojai. Gydytojų susidomėjimas galimybe vakcinuotis buvo menkesnis. Buvo pranešimų, kad apie jiems keliami reikalavimai vakcinuotis, arba trauktis iš darbo su COVID-19 pacientais.

O kaip gi reikalai su vakcinacija nuo COVID-19 kitose Europos valstybėse, kurios skiepijimą pradėjo tik po Naujųjų metų?

Šveicarų portalas 20min.ch informuoja, kad tik kas dešimtas slaugytojas nori vakcinuotis nuo koronaviruso. Ekspertai tikisi situacijos pagerėjimo. 

Šveicarija pradėjo vakcinuoti medikus sausio 4 dieną. Medicinos personalas, tarp kurių daugiausiai jaunos moterys, būgštauja dėl vaisingumo ar ilgalaikės žalos

Šveicarijoje pirmiausiai skiepijami rizikos grupėje esantys žmonės, o po to medicinos seserys.

Duomenys iš daugelio senelių namų rodo, kad tiktai 10 procentų slaugytojų nori vakcinuotis. Slaugytojai nenori būti „bandomaisiais triušiais“. Tarp senelių namų gyventojų skiepytis norinčių yra 80 procentų. Rudenį skiepytis planavo 30 procentų slaugytojų ir medicinos personalo.

Berno kantone medicinos seserų vakcinavimo lygis didesnis ir siekia 30 procentų. Liucernos kantone vakcinuojasi 80-90 procentų senelių namų gyventojų, darbuotojai bus skiepijami po jų.

Bazelyje pirmiausiai vakcinuojami vakcinuojami slaugytojai ir senelių namų gyventojai. Čia 72 procentai mirusių nuo COVID-19 buvo vyresni negu 80 metų.

Šveicarija: senelių namų slaugytojai atsisako vakcinuotis

Atsakingas už vakcinavimą Christoph Berger reklamuoja nacionalinę vakcinacijos programą, aiškina apie jos efektyvumą. Jo žodžiais, nėra rekomenduojamas vakcinavimas nėščiųjų, nes nėra pakankamai duomenų. Vykdomas monitoringas retesnių ir ilgalaikių pašalinių vakcinos efektų.

Nuorodos: