Ugnius Kiguolis: 2020 yra ypatingi tuom, kad pasaulis pagaliau sužinojo kokie galingi ir įtakingi yra antivakseriai

Autorius: Ugniaus Kiguolio Facebook įrašas Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-12-06 13:38:00, skaitė 942, komentavo 19

Ugnius Kiguolis: 2020 yra ypatingi tuom, kad pasaulis pagaliau sužinojo kokie galingi ir įtakingi yra antivakseriai

Dažnas susiėmę už pilvo juokėsi, kai uždarose grupėse šie keisti žmonės jau seniai snekėjo apie ateinančius ribojimus, visuotinį žmonių surašymą, bei kelionių ir darbų apribojimus visiems pavojingiems nepaskiepytiems, bet sveikiems, žmonėms. Juoką kėlė ir paprasto vakcinos informacinio lapelio perskaitymas garsiai, nes gi visi vaistai turi šalutinius poveikius, o skiepai apskritai yra saugūs ir efektyvūs.

Ir štai atėjo 2020.

Žmonių pradedančių snekėti apie vakcinas išaugo dešimteriopai. Kol žiniasklaida už gražias akis gavusi spausdintų pinigų iš ES trimituoja apie siaubinga virusą, daugelis su ašaromis ir viltimi stebi lenktynes, kas greičiau sukurs vakciną, kuri išgelbės pasaulį.

Taigi keletas naujienų apie taip laukiamą produktą:

Kovid vakcina neatlaisvins jūsų nuo izoliacijos, sako Jungtinės Karalystės Vyriausybė.
Žmonės, kurie gaus koronaviruso vakciną, nebus atleisti nuo saviizoliacijos, jei su jais susisieks NHS. Straipsnyje teigiama, kad nors vakcina suteiks imunitetą, mokslininkai nežino, ar tai užkirs kelią viruso platinimui. <..> Skiepijami žmonės turės laikytis tų pačių taisyklių, kaip ir visi kiti, jie vis tiek turės likti namuose 14 dienų, jei turės kontaktą su virusą turinčiu.

Ši naujiena, kad ir kaip liūdnai skamba didžiajai daliai stebuklo belaukiančių, ji čia aprašyta netgi labai optimistiškai. Mat teigiama, kad imunitetą žmogus igaus, tik pamirštama parašyti, kad tokias skubotas išvadas jie daro remdamiesi Pfizer realia ir akinančiai didele 170 testavimo stadijoje susirgusių žmonių imtimi. Mat iš tų tukstančių dalyvavusių, tik 170 realiai susirgo ir buvo tirti. 170 pats tas kiekis, pagal kuri galima versti vakcinuotis milijardus žmonių.

Žiniasklaida pagaliau praneša, kad valstybė ruošiasi mokėti kompensacijas nuo vakcinos sukeltų šalutinių poveikių. Ar Lietuva tam jau pasiruošė? Didžiosios Britanijos vyriausybė kompensuos žmonėms, nukentėjusiems nuo Covid-19 vakcinos šalutinio poveikio, sumokėdama iki 120 000 svarų. Nesupratau, gi vakcinos visada saugios ir efektyvios, kokios čia kompensacijos ir invalidumai. Antivakseriai užgrobė žiniasklaidą.

Panašu, kad įtakingieji antivakseriai užgrobė ir lietuviškąją spaudą, nes jau galima pamatyti ir straipsnių, kad imunitetas ne IgG kiekiu matuojasi, kad yra tokios T ląstelės. Bet valstybėje medikai T ląstelių tirti dar neišmoko. Vis dar viskas senoviskai ir mažas IgG kiekis alopatams lygu imuniteto neturėjimui.

Tiesos riteriai vis dar bando įbauginti žmones išnykstančių natūraliai įgytu imunititetu, tik vat nutyli, kadi vakcinos pagalba įpūsto imuniteto išlikimas net nebuvo tirtas. Ten gi reikia tikėti, kad stebuklingas skystis IgG rodiklius visada rodys tokius, kokius reikia rodyti. Bet čia vėl pasirode antivakseriai ir pažėrė straipsnių, jog vistik naturaliai įgytas imunitetas gali išsilaikyti ir pusmetį, ir aštuonis mėn, ir eilę metų. Alopatai su siaubu galvoja, o tai ka su tais neskiepytais, bet turinčiais imunitetą reikės daryti? Pavojingi jie ar ne?

Kukliai primenu: nera jokių duomenų. dėl vakcinos poveikio vaisingumui, nėščiosioms, kūdikiams. Ar jie bus laikomi pavojingais ir jiems bus draudžiama keliauti, įeiti į parduotuves?
Dėl ilgalaikio poveikio analizės jums teks pasiklauti gamintoju, kurio reputacija kalba už save. Juk gi tyrimas vyksta ir pradėjus visus skiepyti, ir realiu laiku gausime duomenis apie galimus poveikius.

Gamintojui nebuvo laiko atlikti studijas dėl vakcinos poveikio su kitais medikamentais, nors pirma grupė, kurią žadama vakcinuoti - senjorai, kurie saujomis geria ivairius vaistus.

Tad ivertinus visas šias menkavertes naujienas, Aš tikrai būsiu pirmas kuris pasiskiepys šiuo saugiu ir efektyviu produktu.

Rekomenduoju būti atsakingais ir kuo greičiau įgyti imunitetą*

*Natūraliai arba taikant neveikiančią homeoprofilaktiką (anot nieko apie tai nesigaudančių, bet garsiai rėkiančių apie šarlatanizmus herojų)