A. Lukašenka: 24 mln. eurų, kuriuos Vakarai skyrė Baltarusijai, prapuolė Lietuvoje ir Lenkijoje

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/aluka... 2020-11-24 17:43:00, skaitė 1749, komentavo 8

A. Lukašenka: 24 mln. eurų, kuriuos Vakarai skyrė Baltarusijai, prapuolė Lietuvoje ir Lenkijoje

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

Lapkričio 24 d. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, įteikdamas skiriamuosius raštus užsienio ambasadoriams, pareiškė, kad Baltarusija suinteresuota su užsienio valstybėmis bendradarbiauti be konfliktų ir efektyviai.

Tačiau, kaip pabrėžė A. Lukašenka, Baltarusija atmeta bet kokį politinį ir ekonominį spaudimą, juolab sankcijų įvedimą:

"Bus analogiški atsakymai, ir jie pirmiausia bus skaudūs Europos bendrijai. Situacija pasaulyje ženkliai keičiasi ir dažnai darosi sunkiai prognozuojama. Kaip rodo praktika, kur pas produktyviau kovoti su grėsmėmis ir iššūkiais kartu, o ne taip, kaip tai daro Vakarų valstybės. Neseniai jos pareiškė, kad skirs Baltarusijai 24 mln. eurų, tačiau ne kovai su pandemija, o "pilietinės visuomenės" vystymuisi (suprask: vadinamosios opozicijos palaikymui ir protesto akcijoms).

Tačiau pakeliui į Baltarusiją tie pinigai dingo, ir mes žinome, kas juos pasisavino. Tai visokios koordinacinės tarybos, sukurtos už mūsų šalies ribų kaip alternatyva dabartinei Baltarusijos valdžiai. Tie pinigai atsidūrė pas bėglius, kurie šiuo metu slapstosi Lenkijoje ir Baltijos šalyse, pirmiausia Lietuvoje."

Šaltinis: belta.by