Kaip Svietka demokratijos ėjo...

Autorius: Mindė Šaltinis: http://minde.ru... 2020-10-21 23:34:00, skaitė 2753, komentavo 23

Kaip Svietka demokratijos ėjo...

Įsižiūrėkite į šią nuotrauką, ypač protestuojantys "ponai" Baltarusijos piliečiai, štai taip atrodytų jūsų prezidentė dabar, jei ji būtų laimėjusi rinkimus. Nuolanki "stoikė" ir įsiteikiantis žvilgsnis, iš šalies atrodo - tarsi šeimininkas rodytų skanėstą savo šuniui, o šis stoja į nuolankią pozą... Fui, bjaurastis.

Frau Merkel nusirito iki susitikimo su dom-choziaika iš Minsko (savų lyg nebūtų), tai pas vakaroidus dabar toks kaip ir "trendas", kas nesusitiko su šita boba (ne Merkel), tas reiškia prieš demokratiją. Apkabinėjimų ir pasičiupinėjimų už rankyčių nebuvo, Merkel vis dėl to jau pagarbaus amžiaus, o ir gydytojas nerekomendavo. Nežinia apie ką kalbėjosi apie  45 minutes, tačiau galimai gal pokalbis buvo maždaug toks:

Merkel:

- Sveiki ,(žiūri į popieriaus lapą) Svetlana, labai džiaugiuosi galėdama jus pasveikinti čia pas mus, Berlyne. Na, papasakokite, kas ten pas jus darosi, kaip vyksta protestai, ar OMONas labai dubasina protestuotojus, ar daug su fanarais, nesikuklinkite...

Tichanovskaja:

- Guten Tag frau kanclere! Aš labai džiaugiuosi, kad jūs nespjovėte į mūsų susitikimą, štai jums magnetukas iš buvusios Lietuvos TSR...

Merkel atšlijo atgal.

Tichanovskaja:

- Gerai, aš jums perduosiu per padėjėją. Protestai pas mus vyksta puikiai, su fingalais viskas tvarkoje, mus ten dar ir vandeniu laisto, gal matėte? Vanduo šaltas, Lukašenka specialiai atšaldo jį iki ledinio, taip kad demokratija mums duodasi sunkiai.

Merkel:

- O jus, brangioji, ar taip pat dubasino?

Tichanovskaja:

- Ne, ką jūs, aš laiku nusiploviau, oi - atsiprašau, išvykau iš šalies, kad laisvosios Baltarusijos priešai manęs neliestų savo vėzdais.

Merkel:

- Ką planuojate daryti toliau?

Tichanovskaja:

- Na, po ekskursijos po Europą norėčiau paprašyti jūsų, o gal Monios Makrono padėti man gauti pilietybę, nesvarbu kokią, man čia viskas patinka, šopingas geras, va aš čia sau ir švarkelį nusipirkau (sukasi aplink save).

Merkel nurijo pavydą, pas ją visą laiką kažkokie tai paglamžyti, ir išvis reikia keisti stilistą, pagalvojo kanclerė.

 - Susimylėkite, mes iš jūsų laukiame visai ko kito ! Mes labai tikimės, kad su jūsų pagalba nusuksime sprandą šitam tironui-uzurpatoriui, taip kad jūs tęskite ką pradėjote, darbo yra dar labai daug.

Tichanovskaja:

- Taip, taip, žinoma, mes padarysime, tik mums štai truputi babkių reiktu  mestelėti kovai su režimu, o tai pasirodo,kad kova yra brangus reikalas, aš net neįsivaizdavau, kad tokios kainos...

Žiūri į Merkel, (galvoja nusišypsoti ar ne ta vieta), vis dėl to šiepiasi.

Merkel pradeda purtyti, įveikdama vėmulio refleksą, kanclerė vėl žvelgia į popierių. 

- Su pinigais dabar striuka, bet aš pakalbėsiu su Makronu, galbūt mes susimesime Bundestage, aplamai pažiūrėsime ką galima padaryti, o dabar atleiskite, man reikia eiti į moterų kambarį...

Tichanovskaja: 

- Oi, žinote man irgi, aš jau seniai kenčiu.

Merkel:

- Aš pirmoji, jau atleiskite... 

Išeina greitu žingsniu.

Susitikimas baigėsi mažorine nata, abi moterys suspėjo atlikti savo reikalus, o tai tik praskaidrino bendrą bendravimo įspūdį.