JAV žvalgyba: išgirsite eilinę Baideno klaidą — žinokite, kaltas Putinas

Autorius: Vladimiras Kornilovas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-10-01 16:00:00, skaitė 1258, komentavo 4

JAV žvalgyba: išgirsite eilinę Baideno klaidą — žinokite, kaltas Putinas

Net smalsu, kada įvairių antirusiškų sąmokslo teorijų autoriams pritrūks žodžių, apibūdinančių didelę Kremliaus dalyvavimo tikimybę tam tikruose skandaluose

Mes jau ištyrėme posakius "highly likely" (beveik neabejotinai — Skripalių byloje ), "almost certainly" (beveik tikrai — dėl įtarimų dėl vakcinos vagystės). Dabar turime priprasti prie kito žodžio — "probably" (tikriausiai).

Šį kartą, "The Washington Post" ("WP") dėka, sužinojome, kad Vladimiras Putinas asmeniškai "galimai vadovauja" slaptai operacijai, kuria siekiama diskredituoti kandidatą į JAV prezidentus Džo Baideną. Be to, tai daroma remiantis tam tikra itin slapta CŽV ataskaita — tokia slapta, kad "WP" žurnalistai galėjo susipažinti su trumpu jos turiniu iš kelių asmenų pasakojimų.

Tokios paradoksalios išvados pagrindas yra įspūdingas: pasirodo, kad ją padarė kai kurie analitikai, remdamiesi "atvirais, išslaptintais ir įslaptintais žvalgybos šaltiniais".

Pirmoji šios ataskaitos eilutė tariamai skamba taip: "Mes manome, kad prezidentas Vladimiras Putinas ir dauguma aukšto rango Rusijos pareigūnų žino ir tikriausiai (tas pats "probably" — Sputnik) vadovauja Rusijos įtakos operacijoms, kuriomis siekiama diskredituoti buvusį JAV viceprezidentą, palaikyti JAV prezidentą ir skatinti nesantaiką visuomenėje prieš lapkričio mėnesį vyksiančius rinkimus JAV".

Taigi, būtent tai diskredituoja buvusį viceprezidentą! Dabar paaiškėja, kas rašo Baidenui kalbas su juokingomis klaidomis, priverčiančiomis susimąstyti apie jo psichikos sveikatos būklę. Tikrai tą dieną asmeniškai Putinas pakišo jam tekstą, kur savo kalbos pabaigoje jis pareiškė, kad nuo koronaviruso mirs 200 milijonų žmonių. Nes niekas kitas negalėtų geriau diskredituoti Baideno.

Daugelis Amerikos žiniasklaidos priemonių atkreipė dėmesį į panašų jų Vidaus saugumo departamento pranešimą, kuris pasirodė neva "vidiniam naudojimui" (iškart patekdamas į visas informacines svetaines) su antrašte "Tikėtina, kad Rusija (šįkart "likely", be "highly" — Sputnik), diskredituoja Amerikos kandidatų sveikatą, kad galėtų paveikti 2020 metų rinkimus". Atkreipkite dėmesį į daugiskaitos žodį "kandidatai". Dabar palyginkime su didžiosios daugumos Amerikos žiniasklaidos priemonių antraštėmis apie šią "sensaciją" — anot jų, kalbame apie "Rusijos ataką prieš Baideno psichikos sveikatą". Nepaisant to, kad pačiame biuletenyje taip pat minimi Irano ir Kinijos išpuoliai prieš psichinę Donaldo Trampo būseną. Bet tai, kaip žinote, visiškai netrikdo Amerikos demokratinės žiniasklaidos. Vadinti dabartinį JAV prezidentą šizofreniku visai nėra kišimasis. Nevalia taip kalbėti tik apie Baideną.

Be to, atrodo, kad klastingas Rusijos, Kinijos ir Irano planas jau veikia. Remiantis neseniai atlikta apklausa, pagrindinėje 2020 metų kampanijoje 51 proc. rinkėjų mano, kad Trampas yra "psichiškai netinkamas" eiti prezidento pareigas, o 52 procentai tą patį sako apie Baideną. Tai reiškia, kad didžiulis skaičius Amerikos rinkėjų, kurie abejoja abiejų JAV prezidento kandidatų psichikos būkle, yra "Rusijos dezinformacijos" rezultatas. O patys Trampas ir Baidenas savo ekscentrišku elgesiu ir, švelniai tariant, dviprasmiškais pareiškimais, su tuo neturi nieko bendro? Kaip įprasta, dėl visko kalti rusai. Tikriausiai.

Taigi, ir su labai slaptu CŽV pranešimu "WP" — panaši istorija. Pirmose eilutėse paminėjus Putiną, kuris tariamai asmeniškai vadovauja JAV kandidato į prezidentus diskreditavimo kampanijai, toliau kalbama tik apie Ukrainos parlamentaro Andrejaus Derkačiaus, žinomo dėl to, kad reguliariai įkelia Petro Porošenkos ir Džo Baideno pokalbių garso fragmentus, veiksmus. Be to, nieko nesakoma apie jo "ryšius su Putinu".

Kai Amerikos žiniasklaida kalba apie "Derkačiaus įrašus", jie turi tik du argumentus, jei taip galima pavadinti: a) devyniasdešimtųjų aušroje jis baigė KGB aukštąją mokyklą Maskvoje, o tai, žinoma, reiškia, kad jis "Kremliaus agentas"; b) jo pateikti įrašai yra "redaguoti". Ir viskas, remiantis tuo, demokratinė žiniasklaida atsisako net diskutuoti apie šių "įrašų" turinį, užkimšdama ausis, kai apie juos išgirsta. 

Prieita iki to, kad Twitter akimirksniu užblokavo vartotojo, kurio įrašą apie "Derkačiaus įrašus" citavo Trampas, paskyrą. Ir jokios cenzūros. Buvo pasakyta: "Kremliaus agentas" to paties Kremliaus nurodymu skleidžia "dezinformaciją". Atitinkamai draudžiama tikrinti duomenis.

Šiuo klausimu primenu SBU vadovo Valentino Nalivaičenkos spaudos konferenciją 2014 metų liepos mėnesį, iškart po Malaizijos "Boeing" avarijos Donbase. Kitą dieną jo pateikti "įrašai" buvo cituojami praktiškai kiekvieno didesnio pasaulio laikraščio pirmuosiuose puslapiuose. Atkreipkite dėmesį, kad tada niekas neprisiminė, jog Nalivaičenka mokėsi Maskvos KGB žvalgybos institute, ir Vakaruose niekas nesijaudino dėl to, kad garso įrašai buvo ne tik redaguoti, bet ir klastojami. Tiesiog tos klastotės su versija, kad MH17 numušė kažkokie "kazokai iš Černuchino", tuo metu Vakarų žurnalistams buvo gana priimtini. Bet "Derkačiaus įrašai" jiems jokiu būdu netinka — jie neatitinka rinkimų kampanijos tikslų. Todėl bet kokia informacija apie juos turi būti negailestingai cenzūruojama.

Petro Porošenka susitikime su Aukščiausiosios Rados deputatais kalbėjo apie SBU vadovo Valentino Nalivaičenkos atleidimą.

O juk niekam tikrai nekyla abejonių dėl Porošenkos ir Baideno balsų tikrumo šiuose įrašuose. Bet mirtina nuodėmė juos aptarti ar cituoti. JAV žiniasklaidos bendruomenė maždaug vienodai reagavo į prieš kelias dienas išleistą dviejų Senato komitetų iškalbingo pavadinimo "Medžiotojas Baidenas, "Burisma ir korupcija" pranešimą. Ataskaita yra didžiulė ir joje pateikiami stulbinami Amerikos pareigūnų prisipažinimai, kad aukščiausia JAV vadovybė, įskaitant viceprezidentą Džo Baideną ir valstybės sekretorių Džoną Kerį, buvo ne kartą įspėta apie Ukrainos dujų bendrovės "Burisma" korupcijos schemas ir apie problemas, kurios JAV bus susijusios su viceprezidento sūnaus Hanterio Baideno veikla firmoje.

Sunku net įsivaizduoti, kaip laikraščiai nukryžiuotų Trampą, jei paaiškėtų, kad jis žino apie savo vaikų korupcinius veiksmus ir užmerkia prieš tai akis, iš tikrųjų skatindamas tai daryti. Tačiau žiniasklaida vieningai nepaisė Senato pranešimo arba paprasčiausiai pavadino "Rusijos dezinformacijos kampanija". Remiantis tuo, galima daryti prielaidą, kad JAV senatoriai yra "Kremliaus agentai". Tačiau ataskaitoje yra nenuginčijamų faktų ir pačių pareigūnų, kurie asmeniškai pranešė apie "Burismos" korupciją ir ten esančio Baideno jaunesniojo darbą, liudijimus.

Reaguodami į tai, demokratai greitai parengė savo pranešimą, kuriame jie bandė sutriuškinti ar greičiau atskiesti oponentų argumentus. Ir, žinoma, pagrindinė demokratų išvada yra ta, kad Senato tyrimas pakartoja "Rusijos ataką prieš 2020 metų rinkimus". Tai yra, Rusija vėl kalta.

Akivaizdu, kad būtent Rusija paskyrė Baideną jaunesnįjį į korumpuotą įmonę Ukrainoje, o paskui Baidenui vyresniajam diktavo, kaip atleisti Ukrainos generalinį prokurorą Viktorą Šokiną, kuris išdrįso tirti kaltinimus "Burismai" dėl korupcijos. Taigi, turėtume tikėtis naujų sankcijų dėl Amerikos "Kremliaus agentų" veiksmų Senate ir Baltuosiuose rūmuose. Juk Rusijos kaltė vėl buvo įrodyta, nors ir vėl "probably".

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.