Eduardas Vaitkus: sistemai tai labai gerai – nepatinka, bėkite kuo toliau, o su likusiu milijonu mes susitvarkysime

Autorius: LaisvasLaikraštis.lt Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/eduar... 2020-09-27 18:39:00, skaitė 1412, komentavo 7

Eduardas Vaitkus: sistemai tai labai gerai – nepatinka, bėkite kuo toliau, o su likusiu milijonu mes susitvarkysime

Habilituotas daktaras, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Eduardas Vaitkus atsako į „Laisvo laikraščio“ klausimus.

- Ką galvojate apie vyriausybės sumanymą visus paskiepyti privaloma tvarka nuo covid-19 ir skiepyti ta vakcina, kurios net nėra?

- Taip, tos vakcinos dar nėra. Mes perkame katę maišę.

- Vyriausybė skelbia, kad jie jau dabar žino kainą to, ko dar net nėra – t.y. vakcinos?

- Ne, jie nežino. Tai, kad pasakė 100 mln. eurų, nieko nereiškia, nes kitą kartą pasakys 250 mln. Vis tiek tai bus „katė maiše“.

- O ką galvojate apie patį skiepų principą – premjeras sako, kad bus taikomos sankcijoms tiems žmonėms, kurie nenorės skiepytis? Ar tai legalu ir kokie įstatymai tai numato?

- Tai totalitarinės ir policinės valstybės požymis. Ar jūs iš policininko ko nors kitko tikitės?

- Taip, tačiau sprendžia ne vienas Skvernelis, juk šalia stovi kiti žmonės ir Seimas?

- O jūs galvojate, kad totalitarinėje valstybėje nėra privalumų valdžiai? Valdžia tokioje valstybėje turi labai daug privalumų. Tik žmonės neturi privalumų ir teisių.

- Tačiau kaip valdžia legalizuos tą privalomą skiepijimą?

- Seimas tai patvirtins ir įteisins. Viskas.

- Manote, kad Seimas tai patvirtins?

- Ne, aš negalvoju, kad Seimas tai patvirtins, tačiau aš atsakau į klausimą, kaip patvirtinti. Labai paprastai – Seimo įstatymu. Ir tokioje situacijoje labai patogu pirkti „katę maišę“. Priedo, taip elgiamasi ne vien Lietuvoje. Visame pasaulyje tokia vienoda tvarka yra sustyguota vienodai. Nors mes nieko nežinome – nežinome, kiek laiko bus ta vakcina efektyvi. Juk net tas pats gripo virusas labai smarkiai keičiasi. Ar tai reiškia, kad covid-19 virusas nekinta? Juk net nuo gripo vakcina kasmet atnaujinama, nes pernykštė nebeveikia. Tačiau jau vien, kad Lietuvos radijas ir televizija per debatus partijoms buvo uždavusi klausimą : „Kaip žiūrite į privalomus skiepus?“. Jau tai buvo testavimas ir bandymas sužinoti, kiek mes, Lietuvos gyventojai, pasiduodame totalitarinės valstybės įdėjai. Ten buvo klausimas ir apie vaikus. Tai totalitarinės valstybės atveju vaikai visada yra valstybės nuosavybė. Todėl valstybė jai rūpinasi, gydo, skiepija ir t.t. Kai vaikai yra ne tėvų, o valstybės nuosavybė, tai yra akivaizdus totalitarinės valstybės požymis. Tėvai atsakingi už vaikus, o ne valstybė. Jeigu mums sakoma, kad už vaikus atsakinga kita institucija, tai aš kitą dieną pasakysiu, kad jūs neteisingai mąstome ir rašote komentarus, ir todėl jūs negalite vaikščioti šaligatviu, o turite vaikščioti kaire kelio puse, prisikabinęs ženklą ant nugaros. Mes einame prie to. Su mūsų tyliu ir bendru sutarimu. Ar mes sutariame? Aš asmeniškai taip nesutariu ir manau, kad reikia viską daryti, kad to nebūtų.

- O ar įmanomas koks nors pasipriešinimas tokiai ideologijai?

- Vienintelis oficialus pasipriešinimas – per rinkimus. Visa kita – neoficialu ir nelegalu. Milijonas Lietuvos gyventojų pasirinko dar vieną būdą – jie tiesiog pabėgo. Jie tokiu būdu protestavo prieš šią sistemą. O sistemai tai labai gerai – nepatinka, bėkite kuo toliau, o su likusiu milijonu mes susitvarkysime. Trisdešimt metų tęsiasi tokia situacija ir jeigu jus tai tenkina, tai balsuokite ir toliau už tuos, kurie 30 metų buvo valdžioje.

Šaltinis: laisvaslaikrastis.lt