Žemaičių kultūros draugija užsiima nesantaikos kurstymu tarp tikrų žemaičių

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/zema... 2020-09-17 19:26:00, skaitė 1143, komentavo 1

Žemaičių kultūros draugija užsiima nesantaikos kurstymu tarp tikrų žemaičių

Nors ir pasivadinusi „Žemaičių kultūros draugija“, ši labiau religinė bendruomenė skleidžia melagingą ir nesantaiką kurstančią informaciją. Daugelį metų veikianti po pavadinimu „Žemaičių kultūros draugija“,  užsiima politikavimu ir krikščionybės skleidimu.

Socialiniame tinkle Facebook veikia „Žemaitijos kultūros draugijos“ tinklalapis, kuriame yra talpinama klaidinanti informacija, tačiau po kuria nėra pasirašoma. Tikėtina, kad šį tinklalapį adiministruoja kažkuris iš ŽKD prezidiumo narių: Stasys Kasparavičius – ŽKD pirmininkas, Egidijus Kaubrys, Antanas Kontrimas, Romualdas Miceika, Juozas Pabrėža, Jolanta Skurdauskienė, Vacys Vaivada, Edmundas Žalpys arba Algirdas Žebrauskas.

Šį kartą ŽKD po įvykio Žemaitijoje, paskelbė tikrovės neatitinkančią informaciją, kuri kursto nesantaiką tarp žemaičių:

„Rašome LT kalba, kad visi suprastų. Pamatėme tokį video ir nelabai supratome, kas čia tokio buvo padaryta? Nupjautas kryžius? (nors video matosi tik išrauta gatvės pavadinimo nuoroda „Čiuželių g.“ Plungės raj.?) Pasakyta – „valstybinės organizacijos nusprendė, kad reikia išgręžti skylę ir pakabinti metalinį kryžių“. Kadangi matome, kad dabar čia pakabinta organizacijos „būkime vieningi“ sukurta niekur neregistruota ir niekur nepatvirtinta vėliava ir šešėlis yra metamas ant visų žemaičių, pareiškiame, kad ŽKD niekada netoleravo ir netoleruos jokių vandalizmo aktų, neskatinome ir neskatinsime rasinės ir tautinės nesantaikos, patyčių. Esame prieš religinės nesantaikos kurstymą ir prašome visų žemaičių atsiriboti nuo tokių kurstytojų. Pamačius panašius įvykius prašome informuoti teisėsaugos funkcijas vykdančias institucijas.“

„Būkime vieningi“ organizacija niekada nekūrė ir negamino jokių vėliavų, tai yra bandoma mesti šešėlį ant „Būkime vieningi“. VšĮ „Būkime vieningi“ jau daugelį metų nevykdo veiklos, o tinklalapis „bukimevieningi.lt“, neturi nieko bendro su organizacija VšĮ „Būkime vieningi“.

Įdomu ar kryžiui statyti buvo išduoti visi leidimai, suderinta su visomis instancijomis ir jis buvo pastatytas legaliai. Kiek žinoma visa Žemaitija yra pristatyta nelegalių kryžių, bet teisėsauga į tai žiūri pro pirštus, o jeigu atsiranda žemaitiškos dvasios puoselėjimas, tai traktuojama kaip nusikaltimas.

Manau, kad Žemaitijoje dar yra vietų ir kryžiams ir žemaitiškoms vėliavoms, todėl vieniems kitų griauti nevertėtų. Bet vertėtų išgirsti nuomonės ir tų, kurie iškėlė šią vėliavą. Žemaičių kultūros draugijai šį kartą reikėjo tiesiog patylėti…

Su bažnyčia siejamos organizacijos veikla primena vieną epizodą iš filmo „Herkus Mantas“, kai vienas iš kryžiuočių pats susipjausto savo rūbus ir apkaltina prūsus ir žemaičius, kad neva jie klastingai jį naktį užpuolė.

Gėda. Draugija turėtų užsiimti Žemaitijos kultūros reikalais, bet labiau veikia religinėje plotmėje ir žemaičių skaldyme. Taip, pat Žemaičių kutūros draugija patvirtino savo kurtą su „kringeliais“ vėliavą, kurią bando Žemaitijai įpiršti kaip Žemaitijos. Šis veiksmas taip pat yra religinio pobūdžio, nes vėliavoje užrašai lotynų kalba, meška su antkakliu o iš šono kryžiuočių šarvais stovintis kryžiuočių karys. Taip pat ant meškos uždėta karūna su kryžiumi.

Žiūrėti šaltinio vaizdą

Vienas iš Žemaičių kultūros draugijos narių, šalia senosios žemaičių sostinės Tverų pastatęs Žemaičių pilį – „baidyklę“, buvo sulaikytas, o jo statomoje pilyje buvo rasti kibirai su galimai narkotinėmis medžiagomis.

Šiandien dienai žemaičiai kelia Žemaitijos vėliavas „be kringelių“, su laisva, be antkaklio meška ir tuo parodo, kad jie yra laisvi ir nepriklausomi Dievo vaikai. Ši vėliava Žemaičių kultūros draugijai labai nepatinka, bet ji nėra sukurta „Būkime vieningi“, tai yra istorinė, senoji, tikroji Žemaitijos vėliava.

Pirmą kartą oficialiai ši Žemaitijos vėliava buvo įvardinta 1565-1566 m. administracinės reformos laikotarpiu. Tada tebuvo pasakyta: „balta, raudoname lauke herbas“. Tai buvo Žemaitijos žemės karinė vėliava.

Vaidas Žemaitis Lekstutis