Premjeras S. Skvernelis raginamas nedelsiant suteikti tobulas patalpas Baltarusijos prezidentei ir jos komandai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://www.ekspertai.eu/premj... 2020-09-13 12:02:00, skaitė 1143, komentavo 8

Premjeras S. Skvernelis raginamas nedelsiant suteikti tobulas patalpas Baltarusijos prezidentei ir jos komandai

A. Ažubalis. Nuotr. facebook.com

Žmonių partijos atstovas Audronius Ažubalis kreipėsi į premjerą Saulių Skvernelį, ragindamas nedelsiant suteikti tobulas patalpas Baltarusijos opozicijai ir naujajai Baltarusijos prezidentei Svetlanai Tichanovskajai.

Pasak A. Ažubalio, patalpos turi būti saugios, reprezentatyvios ir techniškai gerai įrengtos, tokios, kad jose „Baltarusijos išblaškyto opozicijos organo nariai galėtų susirinkę dirbti ties esminiais baltarusių tautai kylančiais iššūkiais kartu su išrinktąja prezidente Svetlana Cichanouskaja“.

Kreipimesi prašoma atsižvelgti į tai, kad dauguma Baltarusijos opozicijos Koordinacinės tarybos narių buvo priversti emigruoti iš savo šalies dėl ten gresiančio pavojaus gyvybei ar būti suimti.

„Mūsų palaikymas neturi apsiriboti žodiniais pasipiktinimais ar ribotų sankcijų įvedimu, Baltarusijai šiuo metu nemažiau reikia praktinio mūsų palaikymo. Toks veikimas atitiktų Lietuvos kaip nuoseklios Baltarusijos laisvės gynėjos poziciją – turime pareigą pilietinei visuomenei užtikrinti bent minimalias sąlygas saugiai tęsti kovą už laisvę“, - atskleidė A. Ažubalis.