Švedijoje internete įvyks „masinė demonstracija“ dėl išstojimo iš ES

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-08-18 11:04:00, skaitė 1362, komentavo 3

Švedijoje internete įvyks „masinė demonstracija“ dėl išstojimo iš ES

Judėjimo folkomrosta2021.se dalyviai nutarė organizuoti „virtualią masinę demonstraciją“ dėl Švedijos išėjimo iš ES. Dėl koronaviruso pandemijos akcija vyks online formatu platformoje Samverkan för EU-omröstning, sfe.nu. Apie šią akciją pranešė švedų portalas Fria Tider.

Mitingas įvyks spalio 24 dieną. Portale Folkomrosta2021.se kviečiamos jungtis ir kitos organizacijos ir asociacijos, kurių tikslas – Švedijos išėjimas iš ES.

Švedija – viena iš valstybių, kuri daugiausiai užmokėti už gigantišką paketą pagalbos, kurią ES išdalins Viduržemio regiono valstybėms. Švedijos įmokos sudaro neįtikėtiną 120-150 milijardų eurų sumą, kurią ateities kartoms teks užmokėti per kelis ateinančius dešimtmečius.

Folkomrosta2021.se pirmininko ir šios akcijos organizatoriaus Ulf Ström žodžiais, šia akcija norima patikrinti valdžios mandatą, kurį ji turi švedų tautos vardu spręsti ES klausimus. Tai leis iš valdžios reikalauti atsakomybės prieš vaikus ir anūkus, kurie privalės apmokėti šią sąskaitą.

Folkomrosta2021.se („Referendumas’2021“) yra nesenai susikūrusi organizacija, raginanti Švedijos parlamentines partijas rengti referendumą dėl Švedijos narystės Europos Sąjungoje.

Švedijos statistikos biuro (SCB) apklausa rodo, kad lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, mažėja parama Švedijos narystei Europos Sąjungoje ir prisijungimui prie euro valiutos, kurią Švedija įsipareigojo įsivesti ratifikuodama Mastrichto sutartį. Neseniai atliktos apklausos duomenimis, 68 procentai švedų nepritaria tokiam prisijungimui.

Nuorodos:

http://www.ulfstrom.se/samverkan.html

https://www.friatider.se/massdemonstration-mot-eu-anordnas-pa-natet

http://www.propatria.lt/2020/08/svedija-reikalaujama-referendumo-del.html