Tikrai gera žinia USA

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-08-01 01:43:00, skaitė 1524, komentavo 22

Tikrai gera žinia USA

Bandomųjų paleidimų metų buvo patvirtintos unikalios hipergarsinės raketos „Cirkon“ tikslumo ir nuskristo atstumo charakteristikos. Raketos greitis taip pat buvo neįtikėtinai didelis, liepos 26 d., sekmadienį, pranešė RF Gynybos ministerija.

Raketų paleidimas vyko kaip buvo numatyta. „Bandomieji paleidimai, atlikti iš fregatos “Admiral Gorškov”, patvirtino unikalias šios raketos taktines-technines charakteristikas, atsižvelgiant šaudymo nuotolį ir tikslumą, taip pat į jos hipergarsinį greitį“, - pažymėjo Gynybos ministerijoje.

Anksčiau sekmadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pagrindinio karinio jūrų laivyno parado metu Karinio jūrų laivyno dienos proga paskelbė apie Karinio jūrų laivyno sustiprinimą hipergarsiniais ginklais. Taip pat šiais metais Rusijos karinį laivyną sustiprins dar 40 laivų.

„Cirkonais“ bus apginkluojami visi nauji daugiafunkciniai povandeniniai laivai, fregatos ir atominis raketinis kreiseris „Admiral Nachimov“.

Kaip kaip jau buvo pranešta anksčiau liepą, naujausi projekto 22350 fregatos „Admiral Jumašev“ ir „Admiral Spiridonov“ 2025–2026 m. bus perduoti Rusijos kariniam jūrų laivynui, pranešė Jungtinės laivų statybos korporacijos vadovas Aleksejus Rachmanovas. Šie laivai yra skirti kovoti su antvandeniniais ir povandeniniais laivais, naudojant atakos iš oro ginkluotę.

Visos fregatos yra sparnuotųjų raketų „Kalibr-NK“ ir (arba) „Oniks“, taip pat hipergarsinių raketų „Cirkon“ nešėjos.

Raketa “Oniks”

Raketos “Oniks” startas iš kranto gynybinio komplekso "Bastion"