Su kuo liks Lietuva: Lenkija traukiasi iš Stambulo konvencijos

Autorius: Vladimiras Matvejevas Šaltinis: https://sputniknews.lt/columni... 2020-07-30 23:47:00, skaitė 1261, komentavo 4

Su kuo liks Lietuva: Lenkija traukiasi iš Stambulo konvencijos

Lenkija traukiasi iš Stambulo konvencijos. Ar Lietuva palaikys savo artimiausią politinę sąjungininkę Europos Sąjungoje šiuo klausimu, ar rems europietiškas tolerancijos vertybes?

Lenkija garsiai paskelbė apie savo pasitraukimą iš Stambulo konvencijos beveik iškart po Andžejaus Dudos perrinkimo į prezidentus. Varšuva, pasak teisingumo ministro ir generalinio prokuroro Zbignevo Ziobro, mano, kad šis dokumentas slapta propaguoja lyčių lygybės idėją ir pateisina homoseksualų ideologiją.

Taigi, Varšuva atvirai pareiškė esanti pasirengusi surengti kryžiaus žygį prieš pasaulinę LGBT bendruomenę. Europos Taryba jau pažymėjo, kad yra sunerimusi dėl Lenkijos sprendimo pasitraukti iš Stambulo konvencijos "dėl kovos su smurtu prieš moteris". Tai pareiškė Europos Tarybos generalinė sekretorė Marija Peičinovič-Burič.

Pastebėtina, kad beveik iš karto ji teikė netiesioginę paramą Lenkijai... Rusija pastaraisiais metais buvo pagrindinė lenkų priešė pasaulio arenoje. Liepos 27 dieną Rusijos užsienio reikalų ministerija išsiuntė protesto notas JAV, Didžiosios Britanijos ir Kanados ambasadoms, kurios birželį ant savo pastatų fasadų pakabino vaivorykštės vėliavas remdamos "LGBT pasididžiavimo mėnesį". Rusijos diplomatinės tarnybos nuomone, tokiu veiksmu Amerikos, Didžiosios Britanijos ir Kanados diplomatai "pažeidė Vienos konvencijos dėl diplomatinių santykių nuostatas ir Rusijos Federacijos nacionalinius įstatymus". O Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šiek tiek anksčiau, komentuodamas LGBT vėliavą šalia JAV ambasados Maskvoje, sarkastiškai pasakė, kad "tuo jie kai ką pasakė apie tuos, kas ten dirba".

Ir jei Varšuvos ir Maskvos požiūris į kai kuriuos istorinius ir politinius momentus skiriasi, tai tradicinių šeimos vertybių atžvilgiu čia visiška vienybė. Vadinasi, Rusija ir Lenkija rado bendrą pagrindą galimam santykių gerinimui? Liepos 14 dieną spaudos konferencijos metu Lenkijos užsienio reikalų ministras Jacekas Čaputovičius užsiminė, kad Varšuva norėtų atkurti gerus kaimyninius santykius su Maskva. Oi...

O ką dabar daryti Lietuvai? Kaip jau rašė Sputnik Lietuva, prezidentas Gitanas Nausėda, apimtas aistringo draugiškumo, Lenkijos prezidentui Andžejui Dudai suteikė įgaliojimus kalbėti Lietuvos vardu per susitikimą su JAV prezidentu Donaldu Trampu. Reaguodamas į tai, Trampas perdavė draugiškus linkėjimus Lietuvos prezidentui ir rekomendavo visur paklusti Lenkijos ponui. Pats Duda jau paskelbė savo kolegą iš Lietuvos Nausėdą "geriausiu draugu". O tikras draugas, kaip žinote, turėtų palaikyti draugą ne tik džiaugsme, bet ir sunkią minutę. Ypač kovoje ar kare.

Ir jei Lenkija rengiasi kryžiaus žygiui prieš LGBT, tai, matyt, tikisi artimų draugų ir bendraminčių palaikymo. Be to, visos viešosios nuomonės apklausos rodo, kad LGBT vertybių skiepijimas Lietuvoje neduoda norimo efekto. Mažos "agresyvių mažumų" grupės neranda plataus Lietuvos žmonių palaikymo. Parodomąją gausą per bet kuriuos gėjų paradus daugiausia kuria kviestiniai personažai — LGBT bendruomenių atstovai iš viso pasaulio.

Kol kas prezidentas Gitanas Nausėda nereaguoja į seksualinių mažumų aktyvistų Lietuvoje raginimus "įsisegti vaivorykštės ženklelį". Matyt, jis vis dar laukia JAV prezidento rinkimų rezultatų. Galų gale, kaip žinote, pats Donaldas Trampas nerodo šiltų jausmų LGBT.

O parodomieji veiksmai su vėliavomis ant JAV ambasadų pastatų visame pasaulyje yra Trampo politinių oponentų, demokratų — LGBT aktyvistų globėjų, intrigos. Ir jei Trampas vėl taps JAV prezidentu 2020 metų rudenį, tuomet Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda, matyt, neturės kito pasirinkimo, kaip tik prisijungti prie savo dviejų gerbiamų draugų — Trampo ir Dudos. O Lietuvos politikai žino, kaip profesionaliai "persiauti skrydžio metu". Beje. Tai gali paveikti ne tik požiūrį į LGBT vertybes, bet ir... santykių su Rusija užmezgimą.

Autoriaus nuomonė gali nesutapti su redakcijos pozicija.