Premjeras Saulius Skvernelis: Lietuva turi būti tarp pirmųjų valstybių, į kurias būtų tiekiama COVID-19 vakcina

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/premje... 2020-07-01 14:49:00, skaitė 1212, komentavo 15

Premjeras Saulius Skvernelis: Lietuva turi būti tarp pirmųjų valstybių, į kurias būtų tiekiama COVID-19 vakcina

S. Skvernelis. Nuotr. lrv.lt

Premjeras Saulius Skvernelis dalyvavo nuotoliniame susitikime su Lietuvos Respublikos diplomatiniais atstovais ir konsulinių įstaigų užsienyje vadovais. Jame taip pat dalyvavo užsienio reikalų, krašto apsaugos, finansų, energetikos, sveikatos apsaugos ir švietimo, mokslo ir sporto ministrai.

Susitikimo pradžioje premjeras padėkojo visai diplomatinei tarnybai už bendradarbiavimą sprendžiant su koronavirusu susijusius iššūkius, renkant informaciją ir ja dalijantis, ypatingos skubos tvarka padedant įsigyti svarbias priemones ir repatrijuojant Lietuvos piliečius.

Pasak Vyriausybės vadovo, visus namuose įkalinęs virusas traukiasi, tačiau užtikrintumo, kad jis nebesugrįš, nėra.

Lietuvoje 93 dienas trukusio karantino akivaizdoje Vyriausybė ėmėsi kritinių priemonių darbo vietoms išsaugoti ir ekonomikai skatinti – tam skirta 10 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP), arba 5 mlrd. eurų.

Premjeras pabrėžė, kad galvodama apie ateitį Vyriausybė patvirtino Lietuvos ateities ekonomikos DNR planą. Šiam planui, kuris įgyvendinamas iki 2021 m. gruodžio 31 d., bus skirta 6,3 mlrd. eurų.

„Galimai naujai pandemijos bangai valstybė pasirengusi geriau nei bet kada, tačiau Lietuva turi būti tarp pirmųjų valstybių, į kurias būtų tiekiama COVID-19 vakcina“, - atskleidė premjeras.

Jis paprašė diplomatines atstovybes sekti situaciją ir kontaktuoti su farmacinėmis bendrovėmis, galimai gaminsiančiomis vakciną.

Kalbant apie COVID-19, sėkmingos Lietuvos pastangos sulaukė tarptautinio dėmesio, o Baltijos burbulas (angl. #BalticTravelBubble) tapo atsakingos ir sėkmingos politikos sinonimu.

Susitikime pakalbėta ir dėl elektros energijos nepirkimo iš Baltarusijos atominės elektrinės.

S. Skvernelis taip pat pabrėžė gyvybinį interesą pabrėžti transatlantinio ryšio reikšmę ES saugumui, JAV saugumo garantijų vaidmenį.

Šaltinis: lrv.lt