Liepos šeštąją per saugų vėliavos atstumą griaudės ne tik valstybės, bet visos žmonijos vienybės šventė

Autorius: Vilniaus savivaldybė Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/liepos... 2020-06-26 15:22:00, skaitė 656, komentavo 0

Liepos šeštąją per saugų vėliavos atstumą griaudės ne tik valstybės, bet visos žmonijos vienybės šventė

Vilniaus savivaldybė pranešė, kad „pasaulį sukausčiusi covid-19 pandemija šiemet neišvengiamai pakoreguos ir liepos 6 d., 21:00, visame pasaulyje jau 12-ąjį kartą vieningai giedosimos „Tautiškos giesmės“ tradicijas“.

„Siekdami užtikrinti saugumą, bet išsaugoti unikalų bendrystės jausmą, kuris kelioms šventinėms minutėms suvienija įvairiausiuose pasaulio kraštuose esančius tautiečius, organizatoriai šventei kviečia rinktis saugią aplinką ir vienybės tiltus tiesti išlaikant bent Lietuvos trispalvės dydžio atstumą“, - skelbiama pranešime „Vilnius kviečia: liepos 6 d. himną prie Neries giedosime saugiu vėliavos atstumu“.

Informuojama, kad „kiekvieno iš mūsų giedamas himnas šiemet taps simboliniu vienybės tiltu“.

Atkreipiamas dėmesys, kad „atsižvelgiant į galimas rizikas sveikatai, tose pasaulio vietose, kur karantino sąlygos leidžia, organizatoriai giedojimui kviečia rinktis greta skirtingus krantus jungiančių tiltų – atvirame ore, greta upių ir kitų vandens telkinių, tarpusavyje išlaikant saugų 1-2 metrų atstumą“.

Toks atstumas yra ne tik laikomas saugiu dėl viruso rizikos, jis kartu ir simboliškas. Maždaug tokio ilgio būna tradicinė Lietuvos vėliava. Ištiesta tarp susirinkusiųjų giedoti, ji gali tapti dar vienu simboliniu vienybės tiltu.

Savivaldybės teigimu, dabar „proga švęsti ne tik valstybę, bet ir žmoniją“.

„Pasaulinės pandemijos kontekstas įkvėpė ir dar vienai jau daugiau nei dešimtmetį lietuvių puoselėjamos tradicijos naujovei. Prie „Tautišką giesmę“ giedančių pasaulio lietuvių bendruomenių visose valstybėse kviečiami prisijungti ir tų šalių gyventojai bei iškart po Lietuvos himno sugiedoti ir savo šalies himną. Tokiu simboliniu būdu būtų išreikštas kiekvieno iš mūsų solidarumas su covid-19 pandemija kovojančiais bei jos paveiktais žmonėmis kiekviename pasaulio krašte – liepos 6-ąją švęstume žmonijos vienybę“, atskleidžiama pranešime.

 Ką čia bepridursi - kaip sakė Rusijos Užsienio reikalų ministras Lavrovas: "Debilai, bl..."