Erikas Trumpas reklamavo „QAnon“ judėjimą socialiniame tinkle „Instagram“

Autorius: minfo.lt Šaltinis: https://minfo.lt/pasaulis/stra... 2020-06-25 18:39:00, skaitė 1060, komentavo 1

Erikas Trumpas reklamavo „QAnon“ judėjimą socialiniame tinkle „Instagram“

Vidurinysis D. Trump‘o sūnus Eric‘as Trump‘as šeštadienį savo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje paskelbė įrašą apie „Qanon“ judėjimą, kurio pasekėjus FTB laikė „sąmokslo teorijos paskatintais vidaus teroristais“. Apytiksliai per 2 valandas įrašą pamatė 1,5 mln. sekėjų.

Įraše buvo rodoma Amerikos vėliava su užrašu: „Kas pasiruošęs Trump‘o lenktynėms šįvakar?“. Taip pat buvo pavaizduota ir raidė „Q“, pagrindinis šios teorijos simbolis.

Nuotraukos apačioje buvo parašytas šio judėjimo pasekėjų šūkis: „Kur mes einame po vieną, ten mes einame visi.“

Šį įrašą, E. Trumpas paskelbė savo tėvo „Tulsa“ pirmojo Oklahomos mitingo šeštadienį metu, kurį prezidentas surengė pirmą kartą nuo pandemijos pradžios. Gana kontraversiškas šaltinis paskelbė įrašą, kurio antraštė skelbė „TULSA OKLAHOMA IR VĖL ČIA!!!“

Erikas Trumpas niekada viešai nepritarė šiai teorijai ir neaišku, ar prezidento sūnus aiškiai bandė pelnyti „Qanon“ pasitikėjimą šiuo šeštadienį paskelbtu įrašu. Nors jis ir jo brolis Donaldas Trumpas jaunesnysis dažnai naudojasi savo „Instagram“ paskyromis, norėdami paskelbti vadinamuosius politinius „memus“, kurie naudojami puolimui prieš jų tėvo oponentus ir siekiant sustiprinti prezidento žinią.

Pats prezidentas Trumpas dažnai naudoja savo „Twitter“ paskyrą, kad internete reklamuotų papildomas paskyras. Nors jis taip pat niekada aiškiai nepritarė „QAnon“ judėjimo idėjoms, jis kelis kartus pasidalino „QAnon“ rėmėjų informacija ir kelis kitus „Twitter“ įrašus su „QAnon“ pranešimais.

„QAnon“ pirmą kartą pasirodė „4chan“ 2017 m. ir greitai įsitvirtino dešiniųjų sąmokslo tinkle. Sąmokslo teorija taip pat suintensyvėjo per koronaviruso pandemiją, skatinant skeptiškai žiūrėti į vyriausybės veiksmus pandemijos metu ir diskutuoti mintis apie tai, kad, pavyzdžiui, dr. Anthony Fauci yra „gilios valstybės“ veikėjas. Sąmokslo teorija paprastai cituoja naująją pasaulio tvarką, veikiančią prieš Trumpą ir kuria siekiama ištrinti tradicines vakarietiškas vertybes. Naująją pasaulio tvarką palaiko pasaulinė nelegali prekyba žmonėmis ir vaikais, teigia QAnon, sudarytas iš liberalių Holivudo veikėjų ir Demokratų partijos veikėjų, tokių kaip Hillary Clinton ir George Soros. Praėjusiais metais parašytas FTB memorandumas įspėjo, kad agentūra QAnon ir jo pasekėjus laiko „sąmokslo teorijos vadovaujamais vidaus teroristais“.

Anot „Media Matters“ progresyvios stebėjimo grupės, į Kongresą ruošiasi kandidatuoti 51 asmuo, skleidęs „Q“ žinutes. Atrodo, kad vienas žmogus šiais metais turi realią galimybę laimėti JAV Kongreso rinkimus ir Gruzijoje.