Buvęs žaliasis valstietis prieš Seimo rinkimus sustiprino liberalų gretas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/buves-... 2020-06-25 13:06:00, skaitė 752, komentavo 5

Buvęs žaliasis valstietis prieš Seimo rinkimus sustiprino liberalų gretas

V. Pranckietis. Nuotr. facebook.com

Paaiškėjo, kad Seimui ketverius metus vadovavo ne žaliųjų valstiečių vertybių puoselėtojas, o liberalių pažiūrų išpažintojas.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis birželio 23 d. patvirtino, kad ateinančiuose Seimo rinkimuose dalyvaus su Liberalų sąjūdžiu.

Liberalų vadovė Viktorija Čmilytė-Nielsen komentuodama V. Pranckiečio sprendimą kandidatuoti su liberalais atskleidė, kad „šis politikas turi stuburą“.

V. Pranckietis teigė, kad liberalus pasirinko, nes atitiko jų programinės nuostatos.

„Kai Kovo 11-ąją teko minėti kiek apribotiems, savo kalboje norėjau akcentuoti, kokia yra mūsų laisvė. Tada sakiau, kad Lietuvoje yra „nuoširdžiai puoselėjamos įvairios pasaulėžiūros, klesti nuomonės. Kiekvienas čia ištartas žodis yra tikrai laisvas, o bandymus nepaisyti demokratijos pasitinka griežta pilietinė sąžinė.“

Tokią aš matau Lietuvą. Tikiu, kad kaip žmonės mes esam sėkmingiausi tada, kai turime laisvę būti savimi. Tikiu, kad Lietuva yra sėkmingiausia tada, kai užtikrina savo žmonėms galimybes būti savimi.

Praeitą savaitę gavau kvietimą rinkimuose į Seimą dalyvauti kartu su Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiu. Noriu atstovauti laisvei ir kurti galimybes. Dėl to šiandien atsakau jiems, kad sutinku“, - visuomeniniuose tinkluose savo apsisprendimo motyvus paaiškino V. Pranckietis.