Dž. Boltonas: D. Trampas prašė S. Dzinpino, kad padėtų jam laimėti rinkimus

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/dzbolt... 2020-06-19 12:40:00, skaitė 774, komentavo 1

Dž. Boltonas: D. Trampas prašė S. Dzinpino, kad padėtų jam laimėti rinkimus

 KLR vadovas Si Dzinpinas (dešinėje) ir JAV prezidentas Donaldas Trampas

Naujoje buvusio JAV prezidentų Donaldo Trampo (Donald Trump) ir Džordžo Bušo (George W. Bush) patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Džono Boltono (John Bolton) knygoje, kurios ištraukos paviešintos, skelbiama, neva D. Trampas paprašė KLR vadovo Si Dzinpino (Xi Jinping) pagalbos, kad galėtų laimėti 2020 m. rinkimus.

Tai esą įvykę 2019 m. birželį Japonijoje, kai S. Dzinpinas pasiskundęs D. Trampui, jog Kiniją pernelyg kritikuoja JAV. Tuomet, tikina Dž. Boltonas, D. Trampas nusprendė, kad Si turėjo galvoje demokratų partiją.

Baltieji Rūmai teigia, kad tai melas, be to, Dž. Boltono knygoje norima paviešinti kai kurias valstybės paslaptis, todėl ji neturėtų pasirodyti.

Dž. Boltonas knygoje tvirtina ir tai, kad D. Trampas esą palaiko KLR politiką kalinti milijoną uigūrų.

Dž. Boltono knyga Kambarys, kur tai nutiko. Baltųjų Rūmų memuarai aprašo ir D. Trampo apkaltą, įvykius Ukrainoje (teigiama, kad mainais už karinę paramą jai D. Trampas prašė Ukrainos prezidento pilti purvą ant konkurento Džo Baideno), Rusijos galimą kišimąsi į JAV prezidento rinkimus 2016-aisiais.

592 p. apimties memuarai vaizduoja D. Trampą kaip nekompetetingą vadovą.

Tviteryje į kritiką D. Trampas atsakė trumpai: Boltoną iš darbo išmetė ir Bušas. Boltonas – nekompetetingas!

Birželio 18 d. tviteryje D. Trampo kritika Dž. Boltono atžvilgiu buvo dar griežtesnė: Boltono knyga – melo ir pramanų kompiliacija, kurios tikslas – parodyti mane iš blogos pusės. Daugybė juokingų teiginių priskiriami man, nors jų niekada nebuvo pasakyti, tai tik fikcija.

Dž. Boltonas ankstesnėje knygoje Kodėl Barakas Obama yra grėsmė mūsų nacionaliniam suverenumui kritikavo kitą JAV prezidentą, – Baraką Obamą (Barack Obama).

Šaltinis: washingtonpost.com