Aurimas Guoga: "Klanas lenda į kilpą, mėtosi kaip višta, kuriai ką tik nukirsta galva"

Autorius: Aurimas Guoga Šaltinis: https://minfo.lt/aktualijos/st... 2020-05-31 15:04:00, skaitė 1814, komentavo 3

Aurimas Guoga:

Neseniai rašiau, kad klanas agonijoje, teliko užmesti jiems apynasrį - įvykdyti teisingumo reformą. Tačiau pastarosiomis dienomis jis ir vėl varo savo - nutarė toliau persekioti N.Venckienę dėl policininko ir Stankūnaitės sumušimo.

Taip pat prabilo R.Ivanauskas, kad teisėsauga jam peržiūrėtų bylą. Priminsiu, jis yra aklas žmogus, kurį teisėsauga pakišo kaip D.Kedžio kurstytoją ir talkininką nužudyti pedofilijos skandalo dalyvius - J.Furmanavičių ir ir V.Naruševičienę. R.Ivanauskas pastebi, kad buvo nuteistas pagal etatinio melagingo liudytojo parodymus, kas išaiškėjo kitoje byloje. Tačiau teisėsauga toliau varo savo - nužudymo bylos pakartotinai neatvers ir kaltinimų naujų faktų šviesoje nepersvarstys.

Tai gal nėra tas teisėsaugos klanas toks jau palaužtas kaip tvirtinau prieš savaitę?

Kad paaiškinčiau susidariusią padėtį, įsivaizduokite, kad Aušvicas ir Buchenvaldas jau užimti, o Dachau vis dar intensyviai naikina žydus ir kitus jiems neįtikusius žmones. Ar tai liudytų, kad naciai vis dar labai galingi ir kad jų galas dar toli?

Jokiu būdu. Jeigu naciai tokioje padėtyje vis dar užsiiminėja žmonių naikinimu, jie tik rašosi sau nuosprendį. Kai karas baigsis, o jo pabaiga jau visai nebetoli, tai bus panaudota kaip pagrindas rimtesniai denacifikacijai.

Taip ir su teisėsauga. Tai, kad jie vis dar persekioja Venckienę ir Ivanauską, rodo, kad klanas praktiškai žlugo. Niekas ten jau nebevaldo padėties, mechaniškai daro ką ir anksčiau, apie padarinius sau nebegalvoja.

Pastarieji teisėsaugos veiksmai akivaizdžiai liudija, kad ten susėdusi gauja fanatikų, kurie nėra pajėgūs užtikrinti teisingumo.

Kaip po įrašo galima toliau teisti Venckienę dėl policininko ir Stankūnaitės sumušimo? Juo labiau, kad jie galėjo užbaigti persekiojimą prisidengę suėjusia sukaktimi. Visi aiškiai matome, kad teisėjai negrįžtamai nutolo nuo sveiko proto ir teisingumo, neberūpi net ir kaip jų sprendimai apsilieps jiems patiems.

Šie jų veiksmai suteikia apsčiai pagrindo nustumti teisėjus nuo teisingumo sistemos valdymo ir pravesti reformą, kuriai vadovautų pašaliečiai. O tai, kaip ne kaip, ir yra tikrasis pilietinių aktyvistų (patvorinių) tikslas.

Taip kad klanas lenda į kilpą, mėtosi kaip višta, kuriai ką tik nukirsta galva.

P.S. Daug kalbame apie Venckienę, tačiau reikia ir traukti iš kalėjimo R.Ivanauską. Jo istorija čia.