Karantino metu Inga Stumbrienė ėmė gyventi tarp Vilniaus ir pajūrio: pradžioje dėl šių kelionių kaustė baimė

Autorius: Rolandas Paksas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2020-05-30 15:26:00, skaitė 1024, komentavo 13

Karantino metu Inga Stumbrienė ėmė gyventi tarp Vilniaus ir pajūrio: pradžioje dėl šių kelionių kaustė baimė

Jūros ir smėlio išsiilgusi Inga Stumbrienė kartu su šeima nusprendė nelaukti vasaros, susikrovė lagaminus ir išvyko prie Baltijos jūros. Netrukus smagi išvyka žinomai moteriai ir jos artimiesiems tapo kasdienybe, todėl karantino metu Stumbrų šeima ėmė gyventi tarp Vilniaus ir Šventosios.

„Na, kas dar atidaro pajūrio sezoną? – savo sekėjų socialiniuose tinkluose teiravosi ji. – Tiesą pasakius, mes pirmą kartą atvykome prie jūros taip anksti, dar net neprasidėjus vasarai. Ir šiltų rūbelių reikia, ir žmonių nedaug, tačiau visai smagu.“ Vos atvykusi į pajūrį Inga ėmė dalintis saulėtomis nuotraukomis iš paplūdimio. Vasarišką įspūdį moteris sustiprindavo ir savo ryškių spalvų drabužiais.

„Na, o ką jūs savaitgalį? – su sekėjais feisbuke bendravo ji. – Tikriausiai matosi, kaip smarkiai pasiilgau saulės.“

Be vandens ir saulės malonumų, Inga pasidžiaugė dukros, kuri jau ilgą laiką domisi kulinarija, surengta staigmena – barbekiu pikniku ant jūros kranto. „Mūsų asmeninė šefė Estela Stumbraitė paruošė mums kai ką itin skanaus“, – dukros sugebėjimais džiaugėsi dviejų vaikų mama. Stumbrų šeimos akimirkos iš Šventosios greitai sulaukė ir internautų įvertinimo. Daugelis moters sekėjų siuntė teigiamas emocijas ir linkėjo gero poilsio. Pasirodo, kad kelionė į Šventąją Stumbrų šeimai nebuvo vienkartinė išvyka – Inga su vyru ir vaikais jau kuris laikas gyventa tarp dviejų vietovių. „Tiesą sakant, šiuo karantininiu laikotarpiu, siekdami stiprinti savo imunitetą, nusprendėme gyventi tarp Vilniaus ir Šventosios.

Kai reikia – grįžtame į namus, o turint laisvesnį laiką – skubame į pajūrį, kadangi ir ten turime savo būstą. Kvėpuojame tyru oru. Problemų dėl to nekyla, nes vaikams taikomas nuotolinis mokymas“, – pasakojo ji. Pasak Ingos, kadangi dar pavasaris, poilsiautojų Šventojoje gana nedaug. Tiesa, savaitgaliais ir geru oru jų kaipmat padaugėja.

„Šiemet pajūrio sezoną atidarėme neįprastai anksti. Įprastai atvažiuojame tik vasarą. Iš pradžių buvo baisu čia važiuoti, kadangi situacija keisdavosi kiekvieną dieną. Baisiausia būtų buvę, jei būtų uždarę miestus, pavyzdžiui, kaip buvo su Nemenčine. Tačiau pasikalbėjus su tėvais, bičiuliais, nusprendėme, kad esant tokiai galimybei, reikia ja naudotis. Taip ir pradėjome važinėti. O žmonių yra, bet ne tiek daug, kaip vasarą. Kai prie jūros vėjuota, be abejo, poilsiautojų dar labiau sumažėja“, – pastebėjo pašnekovė. Inga neslepia, kad iš pradžių jai buvo nejauku palikti namus Vilniuje. „Baisu buvo ir dėl to, nes nežinojome, ar saugu palikti namus, kuriuose, jei reikia – yra visko. Namuose vis tiek visko turi, o ten tiek nenusiveši. Taip ir galvojome: „o kas jeigu?“, bet galiausiai žengėme šį žingsnį ir dabar esame labai patenkinti. Sugalvojame ir važiuojame“, – džiaugiasi ji.

Pasiteiravus, ar palengvinus karantino reikalavimus kavinėms ji pastebėjo atgyjant iš Šventąją, Inga sako, kad ji ir jos šeima mieliau renkasi ne centrines kurorto gatves, o atokesnį poilsį.

„Kadangi Šventojoje turime savus namus, mes į kavines, restoranus nevaikštome. Viską gaminame namuose. Mes net neiname į pagrindinį miestelį ir gyvename kiek atokiau nuo centro. Savaitgaliais žmonių padaugėja: vaikščioja, važinėjasi riedučiais, dviračiais. Ten visai kitokia atmosfera – poilsinė. Ten žmonės atvykta iš tiesų atsikvėpti, pasimėgauti grynu oru“, – sako I. Stumbrienė.