Pasaulinis rusų tautos soboras kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Tyrimų komitetą dėl COVID-19

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: https://lebionka.blogspot.com/... 2020-05-20 10:55:00, skaitė 1166, komentavo 5

Pasaulinis rusų tautos soboras kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Tyrimų komitetą dėl COVID-19

Gegužės 18 dieną Pasaulinio rusų tautos soboro teisių gynimo centras kreipėsi į Rusijos Generalinę prokuratūrą ir Tyrimų komitetą, kad būtų ištirtos aplinkybės COVID-19 atsiradimo, paplitimo, jos žala pasaulyje ir Rusijoje. Pareikalauta ištirti COVID-19 vakcinų tyrimus ir gamybą, įvertinti jų įtaką nacionaliniam saugumui.

Visas tekstas rusų kalba: https://vrns.ru/human-rights-center/5442

Kreipimesi sakoma: „Koronaviruso COVID-19 paplitimas sukėlė nematytą nuostolį pasauliui ir Rusijos Federacijai. Žuvo šimtai tūkstančių žmonių, užsikrėtę milijonai, nukentėjo pasaulio ekonomika, socialinis, politinis ir kultūrinis gyvenimas.

Rusijos Federacijai ir visai žmonijai dar tik reiks įvertinti nelaimės mąstą kaip dėl pačios pandemijos, taip ir nuo ekonominių ir geopolitinių pasekmių, sukeltų priemonėmis dėl jos sustabdymo. Jų neigiamas poveikis į pasaulio ir nacionalinę ekonomiką, į visas sferas visuomenės gyvenimo bus ne mažiau galingas, negu smūgis, suduotas pačios pandemijos.“

Kreipimesi atkreipiamas dėmesys, kas 2008 metų Nobelio premijos laureatas virusologas Liukas Montanje, ŽIV atradėjas, 2020 m. balandžio 17 d. viešai paskelbė interviu CNEWS, kad koronavirusas sukurtas dirbtinai, nes jo genome yra ŽIV intarpų.

Kinijos URM atstovas apkaltino JAV kariškius dėl COVID-19 importo į Uhanį 2019 metų karinių žaidyniu metu, o JAV valstybės sekretorius Maiklas Pompeo oficialiai pareiškė, kad turi pakankamai įrodymų, kad COVID-19 sukėlė Kinijos specialistai.

Likus mėnesiui iki šių įvykių, JAV federalinis tyrimų biuras areštavo žinomą amerikiečių mokslininką, Harvardo universiteto chemijos katedros vadovą Charlesą Lieberį - jis buvo apkaltintas kūrimu COVID-19 Kinijai. O 2020 m. Gegužės 13 d. JAV teisingumo departamentas paskelbė apie kito mokslininko, bendradarbiavusio su Kinija, areštą - FTB Arizonos universiteto profesorius Simonas So-Teong Anga, kuris dirbdamas prie NASA slapto projekto, slėpė bendradarbiavimo su Kinijos įmonėmis ir universitetais, gavimą grantų iš Kinijos valdžios institucijų.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė apie galimybę pateikti sąskaitą Kinijai dėl COVID-19 viruso padarytos ekonominės žalos.

2019 metų spalio 18 d. Niujorke buvo surengtos pratybos „EVENT 201“ (201 įvykis), rengiamos kaip strateginio „žaidimo“ modeliavimas, priimant politinius sprendimus, kuriais siekiama užkirsti kelią aukšto lygio pandemijai. Pažymėtina, kad viruso, sukėlusio pandemiją žaidimų aplinkoje, infekcijos plitimo simptomai, mastas ir pasekmės išgalvotoje „EVENT 201“ situacijoje yra tapatūs realybei, su kuria mes visi susiduriame. Pratybas organizavo Johns Hopkins universitetas, tariamai tyrimų tikslais, ir jas finansavo Bilo ir Melindos Geitsų fondas. Be to, jau 2010 m. Rokfelerio fondas „numatė“ pandemiją ir galimas jos pasekmes. Nuo tada Rokfelerio fondas ne kartą iškėlė pasaulinės epidemijos temą, taip pat ir skatindamas diegti naujas informacines technologijas, kurios, remiantis analize taip vadinamų Big data ir gaunant neribotą informacinę kontrolę leidžia preventyviai reaguoti į galimą pandemijos vystymąsi.

Autoriai atkreipė dėmesį į tai, kad Rusija 2018-2019 finansavo tik 2,4% PSO biudžeto, o JAV indėlis didžiausias. Antruoju PSO sponsoriu buvo Bilo ir Melindos Geitsų fondas, kuris tik 2017 m. pervedė į PSO sąskaitą 327 milijonų dolerių, o nuo 2000 metų – 2,4 milijardus, tai yra šio fondo PSO finansavimas didesnis už bet kurios kitos valstybės.

Rusų soboras įžvelgia korupcinį interesų konfliktą tame, kad Geitsų finansinis aktyvumas fonde sutampa su jų rekomendacijomis priešepideminių vakcinų, kurių gamyboje Geitsai tiesiogiai dalyvauja. Nurodoma, kad Indija jau uždraudė Geitsų fondui dalyvauti šios šalie gyventojų vakcinacijoje.

Soboro nuomone, yra didelė tikimybė, kad PSO aptarnauja farmacijos ir kitų transnacionalinių korporacijų interesus, ko pasekoje jų produkcija ar paslaugos bus PSO paskelbtos būtinais pirkiniais valsybėms PSO narėms. Tai gali liesti centralizuotą kūrimą ir gamybą vakcinų, kūrimą Big data, elektroninių vakcinacijos pasų.