Lietuvos piliečiams panaikinti apribojimai išvykti iš šalies

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-05-04 15:22:00, skaitė 729, komentavo 0

Lietuvos piliečiams panaikinti apribojimai išvykti iš šalies

Iki šiol karantino metu išvykti iš šalies buvo leidžiama tik užsienyje dirbantiems arba gyvenantiems Lietuvos piliečiams

VILNIUS, balandžio 4 — Sputnik. Vyriausybei sušvelninus karantino sąlygas, nuo pirmadienio Lietuvos piliečiams be apribojimų galima išvykti iš šalies.

Iki šiol karantino metu išvykti iš šalies buvo leidžiama tik užsienyje dirbantiems arba gyvenantiems Lietuvos piliečiams. 

VSAT duomenimis, Lenkija ir Rusija šiuo metu neleidžia įvažiuoti užsieniečiams, tačiau Baltarusija ir Latvija kitų šalių piliečiams įvažiuoti leidžia.

Iš Lietuvos į Latviją galima išvykti per Būtingės–Rucavos, Saločių–Grenstalės ir Smėlynės–Medumi kontrolės punktus. Į Baltarusiją asmenys patekti galėtų per Medininkų–Kamenyj Log, Šalčininkų–Benekainių ir Raigardo–Privalkos punktus.

Pasieniečiai atkreipia dėmesį, kad dėl galiojančių apribojimų išvykstantys į Baltarusiją iš jos namo galės grįžti tik per Lenkiją ar per Latviją.

Iš užsienio į Lietuvą grįžę asmenys ir toliau pasienyje privalės pateikti savo duomenis Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistams bei laikytis 14 dienų saviizoliacijos.

Užsieniečių atvykimas į Lietuvą ir toliau draudžiamas. Šis draudimas netaikomas tarptautinius pervežimus vykdantiems krovinių gabentojams, diplomatams, NATO kariniuose vienetuose tarnaujantiems asmenims ir juos aptarnaujančiam personalui bei jų šeimos nariams. Išimtis taikoma ir užsieniečiams, kurie yra Lietuvos piliečių ar kitų ES valstybių narių piliečių, gyvenančių Lietuvoje, šeimos nariai.

Nuo kovo 16 dienos respublikoje įvestas karantinas. Vyriausybė jį pratęsė jau tris kartus, paskutinį kartą — iki gegužės 11 dienos. Valdžia taip pat padarė daugybę sušvelninimų, tačiau primena, kad šalyje vis dar taikomos ribojamosios priemonės ir jų reikia laikytis.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 pandemiją.