Japonija uždarė įvažiavimus iš Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos ir dar 11 šalių

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/world/2... 2020-04-29 06:43:00, skaitė 737, komentavo 1

Japonija uždarė įvažiavimus iš Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos ir dar 11 šalių

Iš viso šalių, kuriose jos taikomos, skaičius sieks 87, o saugumo priemonės įvažiuojantiems užsieniečiams Japonijoje galios iki gegužės pabaigos

VILNIUS, balandžio 27 — Sputnik. Japonijos vyriausybės vadovas Šinzo Abė teigė, kad Japonija uždarys atvykimą į šalį lankytojams iš keturiolikos šalių, įskaitant Rusiją. Praneša RIA Novosti su nuoroda į Japonijos agentūrą "Dzidzi".

Kalbėdamas viename iš susitikimų dėl kovos su epidemija vyriausybės vadovas teigė, kad apribojimų sustiprinimas įsigalios balandžio 29 dieną.

Iš viso šalių, kuriose jos taikomos, skaičius sieks 87, o saugumo priemonės įvažiuojantiems užsieniečiams Japonijoje galios iki gegužės pabaigos.

Žmonės, kurie galėjo aplankyti šias 87 šalis per dvi savaites iki atvykimo, negalės atvykti į Japoniją.

Japonijos užsienio reikalų ministerija atitinkamai padidino kelionių į "uždarytas" šalis pavojų iki trečio lygio rekomenduodama japonams susilaikyti nuo apsilankymų jose.

Prieš tai Japonija uždarė įvažiavimą į šalį 73 šalims ir regionams, įskaitant Kiniją, Pietų Korėją, JAV ir didžiąją dalį Europos, taip pat sustabdė vizas užsienio šalių piliečiams.

Tuo tarpu Japonijos piliečiai gali grįžti į savo tėvynę, tačiau turi būti patikrinti ir atlikti koronaviruso tyrimus ir, esant tokiems simptomams kaip kosulys ir karščiavimas, laikytis saviizoliacijos dvi savaites.

Kovo 11 dieną Pasaulio sveikatos organizacija paskelbė naujos koronavirusinės infekcijos COVID-19 protrūkį pandemija. Naujausiais PSO duomenimis, pasaulyje užfiksuota daugiau nei 2,8 mln. infekcijos atvejų, mirė daugiau nei 193 tūkst. žmonių.