Dar vienas vis labiau agresyvėjančios Rusijos akibrokštas: ketina atkirsti pasaulį nuo rusiškų kviečių

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: http://www.ekspertai.eu/dar-vi... 2020-04-29 06:06:00, skaitė 843, komentavo 5

Dar vienas vis labiau agresyvėjančios Rusijos akibrokštas: ketina atkirsti pasaulį nuo rusiškų kviečių

Nepriklausomas Žmonių partijos portalas skelbia, kad „pirmą kartą per dešimtmetį pasaulis rizikuoja būti atkirstas nuo rusiškų kviečių būtent tuomet, kai dalis pagrindinių pirkėjų skuba juos importuoti“.

Paaiškėjo, kad šių metų kovą didžiausia eksportuotoja teroristinė Rusija apribojo pardavimus iki birželio, norėdama apsaugoti savo pačios atsargas, koronaviruso krizei pakursčius susirūpinimą dėl maisto tiekimo užtikrinimo visame pasaulyje.

„Nors apribojimai buvo ganėtinai švelnūs, siekiant išsaugoti normalius prekybos srautus šiuo metų laiku, Rusija jau išnaudojo visas kvotas. Ji stabdys grūdų eksportą visoms šalims, išskyrus keturias kaimynines buvusias Sovietų respublikas, vos tik paskutinis užsakytas leistino lygio krovinys paliks šalį“, - cituojant Bloomberg skelbiama publikacijoje „Pasaulis gali būti atkirstas nuo rusiškų kviečių: nerimaujama dėl kainų“.

Pranešama, kad „Rusija ne kartą yra sutrikdžiusi kviečių rinką įvesdama apribojimus ar mokesčius, bet pastarąjį kartą tiesioginį draudimą ji įvedė 2010 metais, sausrai sunaikinus pasėlius“.

„Toks žingsnis sukėlė kviečių ateities sandorių kainas ir, pasak kai kurių apžvalgininkų, netiesiogiai prisidėjo prie Arabų šalių pavasario sukilimų“, - skelbiama analizėje.

 Kokiu būdu, kada ir kaip teroristinė valstybė Rusijos Federacija iš prasigėrusios "šalies-benzino kolonėlės" su sudraskyta į skutus ekonomika tapo DIDŽIAUSIA PASAULYJE grūdų eksportuotoja, aplenkusia tokias ilgametes lyderes kaip JAV-as, Kanadą, Prancūziją, Landsbergių partijos portalo analizių analizatoriai neskelbia. Keista.