Koronavirusas nustatytas Kartenoje slaugytam pacientui

Autorius: SputnikNews.lt Šaltinis: https://sputniknews.lt/society... 2020-04-29 06:54:00, skaitė 696, komentavo 1

Koronavirusas nustatytas Kartenoje slaugytam pacientui

Šiuo metu slaugos ligoninėje yra 28 pacientai, iš jų visų ir iš ligoninės darbuotojų šiuo metu jau imami mėginiai koronaviruso tyrimui

VILNIUS, balandžio 28 — Sputnik. Koronaviruso atvejis oficialiai patvirtintas Kartenos pirminio sveikatos priežiūros centro Katalikiškojoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje slaugytam senyvo amžiaus pacientui.

Apie tai praneša Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius savo paskyroje Facebook.

"Rizikos grupėje esantis pacientas Kartenoje slaugytas nuo praėjusių metų lapkričio pabaigos. Jį planuota perkelti į paliatyviąją slaugą, todėl prieš tai buvo paimtas mėginys dėl koronaviruso bei buvo sulaukta teigiamo rezultato. Asmuo jau yra pervežtas į Klaipėdos universitetinę ligoninę", — rašo Kalnius.

Šiuo metu slaugos ligoninėje yra 28 pacientai, iš jų visų šiuo metu jau imami mėginiai koronaviruso tyrimui. Kartu mėginiai imami ir iš ligoninės darbuotojų.

Kaip praneša meras, iš personalo mėginiai buvo paimti ir prieš savaitę, visi jie buvo neigiami. Tiesa, tąkart koronavirusas buvo patvirtintas vienai ligoninės darbuotojai, tačiau ji turėjo nedarbingumą ir jau mėnesį ligoninėje nedirbo.

Lygiagrečiai Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai šiuo metu nustatinėja, kaip ligoninės pacientas galėjo užsikrėsti koronavirusu, drauge su ligoninės vadovais sprendžia dėl personalo izoliavimo, srautų atskyrimo bei imasi kitų reikalingų veiksmų.

Bendras koronavirusu užsikrėtusių žmonių skaičius Lietuvoje siekia 1344, 536 žmonės pasveiko, 44 pacientai mirė.

Kovo mėnesį, siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui, respublikoje buvo įvestas karantinas. Vyriausybė jį pratęsė jau tris kartus, kol kas jis įvestas iki gegužės 11 dienos. Pasak sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, tikimybė, kad karantinas bus atšauktas jau gegužės 11 dieną, — minimali